Sunday , September 25 2022

Fostul şef al Poliţiei Locale Fălticeni, bătut în faţa Primăriei de un fost puşcăriaş

Politia

Poliţistul local Constantin Parasca, de 59 de ani, fost şef al Poliţiei Locale Fălticeni, a fost bătut de un tânăr chiar în faţa sediului primăriei din localitate. Incidentul a avut loc sâmbătă, 21 martie 2015, în jurul orei 18.15, când Poliţia municipiului Fălticeni a fost anunţată de o femeie prin 112 cum că mai mulţi gardieni bat nişte copii în faţa primăriei din localitate. Din cercetările poliţiştilor deplasaţi la faţa locului a reieşit faptul că trei tineri din Fălticeni au început să se dea cu rolele pe rampa de acces pentru persoanele cu dizabilităţi din faţa primăriei din Fălticeni, ocazie cu care Constantin Parasca a încercat să-l împiedice pe unul dintre aceştia, care s-a prins de un lampadar aflat pe marginea rampei, moment în care şase abajururi şi un bec s-au spart. Tânărul a fost imobilizat de trei poliţişti locali, însă la scurt timp, dinspre parcul aflat în apropierea primăriei a venit Pavel Florin Andronache, de 25 de ani, localnic, vărul acestuia, care l-a lovit cu pumnul pe pe Constantin Parasca. Victima de 59 de ani a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru a primi îngrijiri medicale, însă nu a rămas internat. Despre acest caz a fost anunţat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, care a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi distrugere, urmând ca astăzi, în funcţie de plângerile care se vor depunse, să se dispună măsuri procedurale. Atât reprezentanţii primăriei cât şi Constantin Parasca nu au dorit să depună plângeri până când primarul Cătălin Coman, plecat la Bucureşit, se va întoarce şi le va da sau nu acceptul să facă acest lucru.
Agresorul a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru că a înjunghiat un tânăr care nu a vrut să-i dea o ţigară
Agresorul Pavel Florin Andronache este un tânăr de etnie rromă, poreclit Chechei, recent eliberat din închisoare. El a fost condamnat pe 3 mai 2012 la patru ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, după ce pe 23 februarie 2012 fusese pedepsit de Tribunalul Suceava la şapte ani de detenţie.
Procurorii suceveni l-au trimis în judecată, în luna octombrie 2011, pe Andronache după ce a atacat cu un cuţit trei tineri care stăteau pe o bancă din parcul central al municipiului Fălticeni, din cauză că aceştia nu au vrut să-i dea o ţigară. Acuzaţiile aduse lui Pavel Florin Andronache au fost de tentativă de omor şi loviri sau alte violenţe.
In noaptea de 23 spre 24 septembrie 2011, Andronache, fiind în stare avansată de ebrietate, a abordat două fete şi un tânăr care stăteau pe o bancă, cerându-i tânărului o ţigară. Din cauză că a fost refuzat şi împins de Cezar N., care i-a spus să îi lase în pace, Florin Andronache s-a întors înarmat cu un cuţit după circa 30 de minute. Acesta a lovit-o de mai multe ori pe o tânără care stătea pe bancă, moment în care Cezar N. a intervenit pentru a-l opri pe agresor. Intre cei doi a avut loc o altercaţie, ocazie cu care Andronache l-a înjunghiat în burtă pe Cezar N., fiind în cele din urmă imobilizat de Constantin Parasca, ulterior la faţa locului ajungând şi un echipaj de poliţie. Victima a fost transportată la spital, iar de aici a fost dusă la un spital din Iaşi unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Andronache este cunoscut ca şi un infractor în Fălticeni, în perioada în care era minor el alegându-se cu dosare penale pentru furt calificat, tâlhărie şi loviri sau alte violenţe. (Constantin ZUZEAC)
 
 
 
 
 

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …

One comment

  1. Prostia iți spune cuvantul.Ne întoarcem în Epoaca de piatră și în Evul mediu ,va apărea tifosul,malaria și poliomelita-ferească Dumnezeu.Nepăsarea,indolența și lipsa informîrii vor fi fatale.
    Unde am fost în anii pânî în 90 nu o să mai ajungem niciodată!