Monday , October 3 2022

Fostul primar de la Brodina a fost incompatibil cu funcţia, pe când conducea comuna

melen [800x600]

Concluzia a fost trasă de Agenţia Naţională de Integritate, la mai bine de o lună de când primarul Vasile Viorel Melen şi-a dat demisia. După doi ani şi jumătate de primărie, Melen a decis să se reîntoarcă în mediul de afaceri local, care l-a consacrat ca stăpân al afacerilor de pe cursul superior al râului Suceava 

Agenţia Naţională de Integritate – ANI a postat pe site-ul instituţiei un anunţ prin care se arată că fostul primar al comunei Brodina, Vasile Melen, s-a aflat în stare de incompatibilitate în timpul exercitării mandatului. Precum se ştie, Vasile Viorel Melen şi-a dat demisia din funcţia de primar al comunei Brodina, după ce a fost reţinut într-un dosar de corupţie, alături de fostul prefect al judeţului Suceava, Florin Sinescu.
ANI a concluzionat că în perioada exercitării mandatului de primar, Vasile Viorel Melen a iniţiat la data de 13 martie 2013 un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui împrumut în valoare de 850.000 de lei de la bugetul de stat, în vederea achitării datoriei primăriei către S.C. “FORESTBROD” S.R.L (societate comercială al cărei admi-nistrator a fost până în luna iunie 2012).
“Prin hotărârea consiliului local din data de 21.03.2013, s-a hotărât aprobarea contractării împrumutului, sumă ce fost adjudecată printr-un contract de împrumut, cu termen de rambursare de 5 ani, prin care primăria achită integral datoria către societatea comercială.
Ulterior obţinerii creditului, persoana evaluată a semnat şi ordinele de plată aferente, prin care primăria a achitat integral datoria faţă de societatea comercială. Prin iniţierea proiectului de hotărâre privind acordarea unui împrumut şi adoptarea Hotărârii Consiliului local al Comunei Brodina, Vasile Viorel Melen a avut posibilitatea să anticipeze realizarea unui folos material pentru societatea comercială cu care s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani”.
Având în vedere cele prezentate anterior, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.  Vasile Melen este deja inculpat într-un dosar în care s-a instrumentat această problemă de către DNA Suceava. Vasile Viorel Melen a demisionat din funcţia de primar a comunei Brodina, după ce a fost inculpat pentru mai multe infracţiuni de corupţie de către procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţei Naţionale Anticorupţie. Anchetat împreună cu prefectul de Suceava, Florin Sinescu, Viorel Vasile Melen a participat la şedinţa de Consiliu Local al comunei Brodina programată pentru ziua de ieri. După ce consilierii locali au votat într-un fel sau în altul proiectele de hotărâre propuse, primarul ales al comunei Brodina, Vasile Viorel Melen a anunţat că îşi dă demisia din funcţia obţinută în urma alegerilor din iunie 2012. Alături de el şi-a anunţat demisia şi Codrin George Ilaş, administratorul public al comunei Brodina, care dobândise acest statut după ce Melen a ajuns primar în vara anului 2012. In acest moment, la Primăria Brodina lucrurile sunt complicate, prerogativele funcţiei de primar fiind preluate de către viceprimarul Vasile Uhliuc. Situaţia este cu atât mai greu de gestionat în condiţiile în care primarul Vasile Melen şi prefectul de Suceava, Florin Sinescu, sunt actori într-un dosar ce vitează infracţiuni de corupţie, instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DNA. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …