Wednesday , February 8 2023

Fostul manager al Spitalului Rădăuţi, Dorin Tibeică, vrea cu orice preţ să se întoarcă la conducerea unităţii

Deşi zilele trecute, Judecătoria Suceava i-a considerat cererea ca nefondată, fostul manager a depus recurs u Dorin Tibeică a contestat decizia primarului Tiberiu Maerean, prin care a fost înlocuit din funcţia de manager a spitalului rădăuţean. In luna septembrie se va judeca recursul la Tribunalul Suceava 

 Tibeica, spital radauti [800x600]

Fostul manager al Spitalului Municipal “Sf. Cosma şi Damian” Rădăuţi, Dorin Tibeică (foto), a fost demis din funcţie de către conducerea Primăriei Rădăuţi de la acea vreme, reprezentată de Tiberiu Maerean, viceprimar cu atribuţii de primar, pe data de 11 noiembrie 2014. Dorin Tibeică era cunoscut prin Rădăuţi ca un apropiat al fostului primar Aurel Olărean.  Tiberiu Maerean a decis atunci demiterea din funcţie a lui Dorin Tibeica, “constantând faptul că în conformitate cu prevederile articolului 17 din Legea 132/2014 privind aprobarea OUG 142/2014 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii am dispus ca începând din data de 11 noiembrie 2014, domnul inginer Tibeica Dorin să fie revocat din funcţia de manager al Spitalului municipal “Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, deoarece nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de articolul 17 din legea sus-amintită, potrivit căruia <mamagerul persoană fizică sau reprezentantul desemnat al managerului persoană juridică trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic”, a explicat Tiberiu Maerean la acea dată şi a mai completat că nu a analizat indicatorii de performanţă ai fostului manager, doar că a pus în aplicare prevederile legale.
Fostul manager, Dorin Tibeica, nu consideră însă că au fost respectate prevederile legale din moment ce el promovase un concurs şi avea un mandat pentru o perioadă de trei ani. Dorin Tibeică a contestat în instanţă decizia actualei conduceri a Primăriei şi a depus în acest sens o contestaţie la Judecătoria Rădăuţi în luna decembrie a anului trecut. Judecătoria Rădăuţi a transmis dosarul spre competenta soluţionare Tribunalului Suceava, instituţie care zilele trecute i-a respins cererea de anulare a dispoziţiei nr. 1032/10.11.2014 şi a dispoziţiei nr. 1033/10.11.2014 emise de Instituţia Primarului Municipiului Rădăuţi, considerând-o ca nefondată. I-a fost respinsă şi cererea de obligare a pârâţilor, Instituţia Primăriei Municipiului Rădăuţi şi Dorin Robu, actualul manager al Spitalului Rădăuţi, la plata cheltuielilor de judecată, fiind şi aceasta considerată ca nefondată. Dorin Tibeică a avut drept de recurs şi a profitat de această oportunitate, sperând că în luna septembrie va avea câştig de cauză şi se va putea întoarce la conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi. “Incă nu ştiu exact pe ce dată se va judeca recursul dar sper din tot sufletul că în luna septembrie, după ce se va încheia vacanţa judecătorească, să se facă dreptate”, ne-a declarat fostul manager, Dorin Tibeică. (Cristina RUSTI)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

5 comments

 1. Bravo domnule TIBEICA

  Nu mai mancati ” rahat ” degeaba . De cand Tibeica a venit la conducerea spitalului municipiului Radauti s-au facut o gramada de renovari si toate in regula si dovedite cu acte…. au fost atatea controale la spital si nimeni nu a gasit nimic fiindca omul chiar si-a facut treaba si a vrut sa avem un spital cat mai performant pentru noi radautenii . Cat despre banii si masinile copiilor lui la urma urmei omul a muncit pentru ele iar sotia dansului este medic si daca ne uitam si in curtea altor medici observam ca fiecare isi permite si masina si casa si o vacanta…. de ce va legati de niste lucruri pentru care omul a muncit ? Sincer eu mi-as dori ca domnul Tibeica sa candideze la primarie, ar fi un bun conducator pentru noi toti radautenii daca si-ar face treaba ca la spitalul municipal. Domnule Tibeica Dorin daca cititi acest comentariu sa stiti ca noi radautenii va sustinem !

 2. Domnule TIBEICA sunteti asteptat cu bratele deschise,cu cea mai mare nerabdare la conducerea spitalului de catre toti pupin curistii si acolitii pe baza de cumetrii care au fost favorizati de manegementul performant pe care l-ati practicat……!

 3. Parerea mea este ca Tibeica a facut la Radauti o treaba foarte buna,ca a ajutat si cabinetul sotiei sale,cred ca nu a facut rau,dar unul ca Maierean sa-l inlocuiasca,este o nesimtire totala.Noroc ca na mai stat mult pe la tv.adica pe la primarie ca se alegea praful din M.Radauti.

 4. La saiba dle INGINER! Lasati spitalul in seama celor cu studii da sunt de specialitate !

 5. rusine domnule Tibeica

  cred ca mai e cite ceva de facut la cabinetul medical al sotiei si de aia trage asa de tare d-l Tibeica sa revina in functie, ca nu ii mai satura DUMNEZEU de atita …….
  chear nu va mai ginditi domnule Tibeica ca a venit momentul sa va vedeti de treaba dumneavoastra si sa cautati alta vaca de muls ca asta de la care ati supt e slaba rau de tot;
  nu va ginditi ca ar fi bine sa lasati pe cineva la conducere sa faca ceva si pentru salariati nu doar pentru buzunarul sau si a celui ce l-a pus in functie?
  credeti ca toti RADAUTENII sunt prosti si nu vad ca le cumparati odraslelor masini de mii de euro si daca e nevoie le schimbati ca pe sosete?
  imi pare rau ca am fost nevoit sa va scriu aceste rinduri, dar am constatat ca NESIMTIREA unora nu are limite.