Saturday , October 16 2021

Fostul deputat Rădulescu, angajat la cabinetul primarului de Fălticeni

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, și-a angajat primul consilier personal în persoana nimeni altuia decât a fostului deputat (2016 – 2020) și fost vicepreședinte al CJ Suceava (2012 – 2016), Alexandru Rădulescu. În anumite medii era vehiculat, cu jumătate de gură, că i se va găsi un loc în continuare lui Alexandru Rădulescu după ce conducerea centrală a PSD a impus organizației PSD Suceava pe listele de la alegerile parlamentare un stranier „100% băiatu¢ lu¢ tata” și culmea, s-a nimerit să fie chiar pe locul eligibil care, conform unor cutume de partid, ar fi revenit Fălticeniului.

La acea vreme, singurii supărați până peste poate s-au arătat a fi Alexandru Rădulescu – firesc, altminteri pentru că i-a fost retezată șansa la un al doilea mandat consecutiv chiar de către partidul pentru care muncise – și primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman. Ceilalți din PSD Suceava au făcut un joc de glezne și au obținut un rezultat cu peste 20% mai mic decât la alegerile parlamentare din 2016. Dar fiindcă asta nu i-a ținut de cald lui Alexandru Rădulescu, mai ales că și în pofida rezultatului mult mai slab, „băiatu¢ lu¢ tata dă la București” tot a ajuns deputat „dă Suceava”.

Ca Alexandru Rădulescu să nu se piardă cu totul din cauză că s-a luptat demn pentru o nedreptate, primarul PSD de Fălticeni – care, pactizând cu PNL-ul în campania electorală, practic a răspuns la o nedreptate cu o altă nedreptate – l-a luat pe lângă el pe fostul deputat, făcându-l consilier personal. Singurul, de altfel. Iar de data asta nu mai este zvon: proiectul organigramei și a statelor de funcții a Primăriei Fălticeni și a instituțiilor subordonate este în dezbatere publică și numele fostului deputat figurează clar ca ocupant al unuia din cele două funcții de consilier personal.

Până pe 11 ianuarie, cei interesați au posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de hotărâre, fiind necesară o cerere în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate publică. (D.P.)

Vezi si

Creștere semnificativă a numărului sucevenilor care se vaccinează antiCovid

În cursul zilei de joi, 14 octombrie, 1.567 de suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19. Dintre aceștia, …