Friday , April 19 2024

Fosta conducere a Spitalului Județean Suceava, acuzată că nu a luat măsuri și 28 de pacienți au murit

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au schimbat încadrarea juridică în cazul celor 4 persoane care au condus spitalulul focar din Suceava, după ce au constatat că prin faptul că nu au luat măsurile obligatorii s-a ajuns la decesul a 28 de pacienți și îmbolnăvirea altor trei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus schimbarea încadrării juridice cu privire la una dintre infracțiunile reținute în sarcina celor patru suspecți, cercetați într-un dosar care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

„În urma schimbării de încadrare juridică, în sarcina fiecăruia din cei patru suspecţi s-a reţinut săvârşirea a câte unei infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor, constând în aceea că în intervalul de timp cuprins între ianuarie 2020 şi 23.03 – 02.04.2020, membrii comitetului director al Spitalului Judeţean Suceava care aveau atribuţii în domeniul asigurării asistenţei medicale, respectiv managerul, directorul medical, directorul de îngrijiri medicale şi coordonatorul Compartimentului de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale, nu au respectat măsurile dispuse la nivel central pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei provocate de SARS-CoV-2 (raportat la atribuţiile fiecăruia)”, arată procurorii, într-un comunicat transmis vineri.

Prin nerespectarea acestor măsuri s-a ajuns la răspândirea infecţiei COVID-19 în interiorul Spitalului Judeţean Suceava, care a devenit focar de infecţie COVID-19 şi principal vector de răspândire a acestei infecţii în afara spitalului, în municipiul Suceava şi în judeţ, spun procurorii.

Potrivit anchetatorilor, „consecinţa directă a răspândirii infecţiei COVID-19, ca urmare a nerespectării măsurilor, a fost vătămarea corporală a 3 pacienți determinați, precum și decesul altor 28 de pacienți”.

Cercetările în acest caz continuă.

Vezi si

Performanță în prag de centenar la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”. 27 de elevi calificați la fazele naționale ale olimpiadelor școlare

”Anul acesta, în prag de centenar, mușatinii și-au depășit recordul la premiile obținute la fazele …

3 comments

  1. sa fim seriosi despre ce zadarnicire a bolii si vraja marii covid , sa se intoarca Dl Rambu sa puna ordine in spitalul asta ca e necesar sa fie o mana de fier care sa conduca spitalul, cum a ajuns spitalul se datoreaza 100 % lui Rambu si Flutur, fara ei era varza spitalul si nu lua doctorimea cate 4000 de euro pe luna, cand se da drumul la ambulatoriu ca pacientii nu reusesc sa se programeze online?????

  2. fluture cap de mort

    Oamenii lui Flutur.
    Asta se intampla cand numirile in functii se fac dupa interese oculte si avand coruptia la baza. N-o vad mentionata pe tovarasa demisionara,fosta sefa politica de la DSP, alta fripturista ahtiata dupa functii si care a lasat totul balta si a fugit de raspundere.
    Iti place Flutur? Asta este rezultatul abilitatilor tale de sforar si politician versat cu sortulet.
    Si la momentul asta tot analfabeti, comunistoizi si corupti sunt mentinuti in functiile publice din Suceava, in continuare girati de Flutur cap de Mort… 28 de morti, mai exact!

  3. Incredibil. Le-a trebuit un an doar ca sa schimbe incadrarea juridica? Cum la 45 ani ies la pensie si cu pensie speciala, probabil procurorii aia vor sa studieze dosarul aprofundand fiecare amamnunt la fel ca pe cel al revolutiei unde probabil se asteapta ca crape Iliescu si bineinteles pensia.
    Solitaire si pensia la 45 ai sa traiasca!