Sunday , October 2 2022

Foresta s-a calificat en-fanfare în Turul IV al Cupei României

Echipa antrenată de Vespazian Colban a avansat în faza următoare a competiției, după ce a trecut miercuri, pe stadionul Areni, de Bucovina Rădăuți, cu scorul de 3-0. In fața a peste 1.500 de spectatori, “galben-verzii” și-au asigurat calificarea prin golurile marcate de Ichim (‘6), Marin (’34) și Căinari (’84) 

Foresta s-a calificat en-fanfare în Turul IV al Cupei României, după ce a trecut miercuri după-amiază, pe stadionul Areni, de Bucovina Rădăuți, cu scorul de 3-0, într-o partidă contând pentru faza a treia a competiției.

Anuntață de ocazia lui June, deschiderea scorului a venit în minutul 6, când Drugă a executat o fază fixă din banda dreaptă, iar stoperul Ichim s-a înălțat dintr-un buchet de jucători și a marcat cu o lovitură de cap.

Au urmat mai bine de 20 de minute în care cele două formații au intrat într-o luptă surdă la mijlocul terenului, monotonia fiind întreruptă de un șut în cros trimis de Cerlincă, puțin pe lângă poarta fostei sale echipe.

Minutul 34 avea să aducă golul meciului pe Areni. Al doilea golgheter al seriei în sezonul trecut, Alexandru Marin a recuperat o minge în propria jumătate, undeva aproape de mijlocul terenului, și, fără să ezite, a trimis un șut de generic peste Zvoronciuc, ieșit la 15 metri.

Încurajați din tribune de peste 1.500 de spectatori, “galben-verzii” au rămas la fel de periculoși și în repriza secundă, în debutul căreia au ratat în trei rânduri desprinderea la ocaziile lui Drugă, June și Grumezescu, ultimii doi blocați în poziție de unu la unu de Zvoronciuc.

Trupa antrenată de Dorin Goian și Daniel Bălan a avut șansa de a reintra în joc în minutul 70, dar goalkeeperul Ailenei a fost la post și a respins mingea în corner la un șut de la distanța trimis de Ungurianu.

De partea cealaltă, echipa pregătită de Vespazian Colban și-a securizat ­ca­lificarea în minutul 84, în urma unei faze ce a stupefiat banca tehnică rădău­țeană. Gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri și, fără să mai aștepte fluierul arbitrului, Căinari a trimis în plasă, într-un moment în care rădăuțenii abia își aranjau zidul.

Foresta – Bucovina s-a terminat 3-0, nu înainte ca nou intratul Martin să nimerească bara din centrarea lui June, iar “galben-verzii” își iau astfel revanșa în fața rădăuțenilor pentru umilințele din sezonul trecut.

Foresta Suceava: Ailenei – Onofraș, Ichim, Vițelaru, Drugă – Stănescu – Cerlincă, June, Cerlincă – Grumezescu, Marin. Au mai intrat: Martin, Lungu și Hagiu.

Bucovina Rădăuți: Zvoronciuc – Alecsandru, Vitu, Mihăeș, Coajă – Dănilă, Păiuș – Plămadă, Ungurianu, Coroamă – Țapu. Au mai intrat: Ionesi, Netbai și Săhlean.

 Rezultatele înregistrate în Turul III:

Marți:

Unirea Mircești – Aerostar Bacău 1-1 (3-5, d.p.)

CS Făurei – Dacia Unirea Brăila 3-1

Vedița Colonești – ACS Filiași 3-1

Voința Lupac – Ripensia Timișoara 0-4

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – ACS Poli Timișoara 6-1

Şoimii Lipova – UTA Arad 0-1

CS Sânmartin – Luceafărul Oradea 4-1

Unirea Dej – Sănătatea Cluj 0-3

Unirea Ungheni – Avântul Reghin 3-3 (3-5, d.p.)

CSM Alexandria – Turris Turnu Măgurele 0-2

Miercuri:

Minaur Baia Mare – ACS Comuna Recea  0-2

Foresta Su­cea­va – Buco­vina Rădăuți 3-0

Ceahlăul Piatra Neamț – FK Miercurea Ciuc 0-1

CSM Focșani – Oțelul Galați 1-1 (3-1, d.p.)

KSE Târgu Secuiesc – Olimpic Cetate Râșnov 0-2

Metalul Buzău – Gloria Buzău 0-0 (3-2, d.p.)

Flacăra Moreni – Progresul Spartac 3-1

Steaua București – CS Balotești 4-0

SC Popești-Leordeni – CS AfumațI 1-1 (4-3, d.p)

CS Tunari – Unirea Slobozia 1-0

Rapid – Daco-Getica București 2-1

Flacăra Horezu – Pandurii Târgu Jiu 2-0

Inter Petrila – CSM Reșița 1-5

Crișul Chișineu-Criș – Gloria Lunca-Teuz Cermei 6-0

Măgura Cisnădie – Industria Galda 1-1 (3-5, d.p.)

U Craiova – Viitorul Târgu Jiu (miercuri seara)

Victoria Cumpăna – Farul Constanța (joi)

În Turul IV al Cupei României, programat între 10 și 12 septembrie, vor participa cele 27 de echipe calificate din Turul III, plus divizionarele secunde Dunărea Călărași, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Sportul Snagov, FC Argeș Pitești, CS Mioveni, Metaloglobus București și ASU Politehnica Timișoara.

Foresta va juca pe teren propriu, cel mai probabil cu Aerostar Bacău sau FK Miercurea Ciuc. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …