Friday , May 31 2024

Foresta poate scăpa in extremis de faliment

Salvarea ar putea veni de la un om de afaceri care negociază în aceste zile preluarea echipei locale de fotbal . “Există o șanse ca discuțiile să se concretizeze până cel târziu luni sau marți. Mingea este acum în curtea actualei conduceri a Forestei, care sper să nu abuzeze de acest moment”, a declarat Marin Mitran (foto) –    manager în cadrul Federației de Fotbal din Republica Moldova – persoana mandată să negocieze cu oficialii echipei de pe Areni

 

Foresta - Mitrantn

Foresta poate scăpa  de faliment, cu doar câteva zile înainte de startul noului sezon al Ligii a II-a.

Salvarea ar putea veni până la urmă de un om de afaceri din afara județului Suceava, care s-a arătat dispus să plătească datoriile de aproximativ 200.000 de euro pe care le are în acest moment gruparea de pe Areni. Mandat să negocieze cu oficialii Forestei este Marin Mitran, fost impresar și conducător al cluburilor Milsami Orhei și Zimbrul Chișinău, în prezent manager în cadrul Federației de Fotbal din Republica Moldova.

Contactat telefonic, Marin Mitran a confirmat discuțiile cu membrii Consiliului de Administrație al Forestei, format din Andrei Ciutac, Gabi Clim și Bogdan Tudoreanu. “Incerc să fac tot posibilul să aduc un investitor la Suceava. E un oraș care merită nu doar o echipă de Liga a II-a, ci una de Liga I. Există șanse ca discuțiile să se concretizeze până cel târziu luni sau marți, dar lucrurile trebuie luate pas cu pas. Mingea este în curtea actualei conduceri a Forestei, care sper să nu abuzeze de acest moment. E o șansă ca echipa să fie salvată și trebuie să profităm de ea”, a declarat Marin Mitran, care a luat legătura cu oficialii Forestei prin intermediul fostului președinte Dumitru Moldovan.

De altfel, conducerea Forestei i-a chemat luni, la stadionul Areni, pe puținii jucători pe care îi mai are sub contract. Conform țintarului stabilit de FRF, în prima etapă a noului sezon, programată pe 6 august, Foresta ar trebui să evolueze pe terenul nou-promovatei Ripensia Timișoara.

Foresta are în acest moment o datorie de aproximativ 100.000 de euro către Fisc, datorie din cauza căreia nu a putut acesta bugetul promis de Primărie pe anul 2017. La această sumă se adaugă datoriile către angajați, furnizori, jucători și foști antrenori, cu care are litigii pe rol la FRF.  (Dănuț CHIDOVE})

Vezi si

O tânără de 19 ani din Dumbrăveni a murit la o lună după ce a devenit mamă

Miercuri, 29 mai 2024, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de Bogdan Curelușă, din Dumbrăveni, …

3 comments

  1. Sa speram ca sefii administratiei publice municipale si judetene nu vor emite ” pretentii ” si vor sprijini preluarea echipei de fotbal de catre acest investitor !
    A nu se uita ca spectacolele sportive prezentate de echipele de fotbal si handbal sucevene, sunt singurele posibilitati de deconectare a publicului ……

  2. Ce sa-ti spun ,parca ar fi singurul oras fara fotbal si fara fotbal ar putea fi mai rau ca acum.. Orasul se dezvolta prin spatii verzi,curatenie,siguranta cetateanului,sistem sanitar,nu cu fotbal Va zbateti pentru voi ,ca din fotbal se castiga cei mai nemunciti bani,iar cei care sunteti acolo ati vazut pana acuma si nu va puteti da de o parte. Plecati la munca!

  3. La mumu lui ciutac clim si cioara de tudoreanu. Nu va este rusine??? Nu iti ajunge banii de la pariuri din blaturile Forestei cioroiule???