Wednesday , February 8 2023

Foresta l-a vândut pe portarul Niga la FCSB contra sumei de 30.000 de euro

Mutarea a fost confirmată de președintele Andrei Ciutac, care a precizat că Foresta va primi și 15% dintr-un viitor eventual transfer al portarului sucevean. Banii din transferul lui Toma Niga se vor duce direct la ANAF, în contul sumei de peste 70.000 de euro pe care clubul Foresta o are în acest moment de achitat la stat 

 Toma Niga

Președintele clubului Fo­resta, Andrei Ciutac, a bătut luni palma cu patronul Gigi Becali pentru cedarea portarului Toma Niga la FCSB contra sumei de 30.000 de euro și 15% dintr-un viitor eventual transfer. “E maximum ce puteam obține. Ris­cam să plece liber de con­tract ținând cont de datoriile pe care le avem către jucător”, a declarat oficialul grupării sucevene după întâl­nirea cu Gigi Becali.

Toma Niga se află în acest moment într-un stagiu de pregătire cu FCSB în Slovenia. La întoarcerea în țară, jucătorul în vârstă de 19 ani va semna un contract valabil pe cinci sezoane și deveni al treilea portar din lotul vicecampioanei, după Florin Niță și Eduard Stăncioiu.

Conform lui Andrei Ciutac, banii din transferul lui Niga urmează să fie achitați în cursul acestei săptămâni și se vor duce direct la ANAF, în contul datoriei de peste 70.000 de euro pe care clubul Foresta o are în acest moment de plătit la stat, datorie pe care este nevoit să o stingă în totalitate pentru a putea accesa fondurile nerambursabile de la Primărie, care are puși deoparte 1.500.000 de lei pentru fotbal. Toma Niga este cel de-al treilea ju­cător care părăsește în mod oficial Foresta în această vară, după Bogdan Rusu și Lucian Dumitriu, ultimii doi ur­­mând să semneze cu nou-promovata FC Hermannstadt Sibiu.

Alin Mutu a depus memoriu împotriva Forestei

In altă ordine de idei, Fo­resta s-a trezit cu un nou me­moriu depus împotriva clu­­­bului la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor, de această dată din partea fun­dașului Alin Mutu, care își cere drepturile salariale pe ultimele cinci luni. In vârstă de 22 de ani, Alin Mutu este dorit de antrenorul Adrian Mihalcea la formația Dună­rea Călărași.

Foresta a pierdut până acum trei litigii, cu atacantul Marius Matei și antrenorii Cristi Popovici și Marius Gireadă, cărora este obligată să le achite o sumă totală de aproximativ 30.000 de lei. (Dănuț CHIDOVET)

 

Vezi si

Ion Lungu: Lucrăm contracronometru pentru a putea finaliza creșa mare din Burdujeni la începutul lunii septembrie

Din cauza diferenței mari de nivel, deocamdată se impune ridicarea unui zid de sprijin de …

One comment

  1. Mai primeste 15% Foresta dintr-un viitor transfer la pastele cailor. Ca FC Brasov, de exemplu. Doar jiji e parolist!