Tuesday , October 4 2022

Foresta este pe cale să dispară din cauza unei datorii de 300.000 de lei

Conducerea clubului sucevean a încercat în zadar să obțină o eșalonare a datoriilor către fisc prin girarea unor apartamente și a unor suprafețe din teren, dar respectivele proprietății au fost evaluate de către Fisc la niște sume derizorii. Primarul Ion Lungu face apel la mediul privat pentru a salva echipa de fotbal. Fără avizul Direcție de Finanțe, clubul Foresta nu poate primi cei 1.500.000 de lei alocați în acest an de Primărie, dosarul fiind în acest moment neeligibil. “Pe data de 25 aprilie avem o nouă sesiune de depunere de proiecte, iar dacă vor îndeplini condițiile le vom putea da finanțare”, a precizat Ion Lungu. “Galben-verzii” vor face un singur antrenament înaintea meciului de mâine cu Metalul

Foresta-Suceava

 Pe stadionul Areni cântă cucuveaua, Foresta fiind, pe zi ce trece, tot mai aproape de colaps din cauza unei datorii de doar 300.000 de lei pe care echipa locală de fotbal o are de achitat către Finanțe.

Conducerea “galben-verzilor” a încercat în zadar să obțină o eșalonare a acestei datorii prin girarea unor apartamente și a unor suprafețe din teren, dar respectivele proprietății au fost evaluate de către Fisc la niște sume derizorii, de cel puțin zece ori mai mici decât prețul pieții. “Am încercat să eșalonăm acea datorie către Finanțe, unde am oferit garanție două suprafețe de teren în Suceava și trei apartamente, însă cei de la Finanțe ne-au evaluat aceste bunuri la sume derizorii, 20.000 euro. Este strigător la cer ce se poate întâmpla în România. Deși am rămas singur, continui să mai sper că se va găsi o soluție, pentru că este păcat ca în zece ani să se desființeze trei echipe în Suceava”, a mărturisit Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei.

Fără avizul Direcției de Finanțe, clubul Foresta nu poate primi cei 1.500.000 de lei alocați în acest an de Primărie, dosarul fiind în acest moment nee­ligibil. Informat despre situația de pe Areni, primarul Ion Lungu a făcut ieri un apel la oamenii de afaceri din județ pentru a salva echipa de fotbal. “Îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă în momentul de față la Foresta. Sper, sper, ca în cele din urmă să se gasească o soluție pentru a putea participa legal la licitație. Fac un apel la oamenii de afaceri din Suceava care iubesc sportul să ajute echipa de fotbal ca să plătească acea datorie de 300.000 de lei, mai ales că nu este o sumă mare. Noi avem pe data de 25 aprilie o noua sesiune de depunere de proiecte, iar dacă vor îndeplini condițiile le vom putea da finanțare”, a spus Ion Lungu în cadrul unei conferințe de presă organizată ieri.

Si-au sistat antrenamentele până astăzi. Ciutac: “Nu putem asigura nici măcar o masă pentru jucători”

Cum în acest moment conducerea clubului nu poate asigura nici măcar cazarea și masa jucătorilor, aceștia au fost trimiși acasă, antrenamentele fiind sistate începând de luni. „Din păcate, situația este în continuare una foarte grea. Încercăm să ne prezentăm la meciurile oficiale, deși în acest moment nu facem antrenamente. Nu putem asigura nici măcar o masă pentru jucători”, a precizat președintele Consiliului de Administrație al clubului Suceava.

Bogdan Tudoreanu a programat astăzi un antrenament, singurul pe care “galben-verzii” îl vor efectua înaintea meciului cu Metalul Reșita, ce va avea loc mâine, de la orele 17.00, pe stadionul Areni.

Foresta a ajuns în această situație disperată și din vina Primăriei și a Consiliului Local, care nu mai virat în conturile clubului ultima tranșă în valoare de 235.000 de lei din bugetul promis pe 2016. Din aceasta cauză, echipa locală de fotbal a rămas la începutul acestui an fără principalul vector de ima­gine, este vorba de fostul internațional român Dorin Goian, care și-a înaintat demisia din funcția ­preșe­dinte. Ulterior au părăsit corabia și antrenorii Cristi Popovici și Marius Gireadă, dar și directorul sportiv Dănuț Perjă.

Cu jucătorii neplătiți de la jumătatea lunii ­ia­nuarie, Foresta s-a descurcat de la începutul acestui an cu banii veniți de sponsori și din drepturile TV. De două săptămâni s-a ajuns însă la fundul sacului. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Pacient de 27 de ani, tratat de tromboză venoasă profundă printr-o intervenție în premieră la Spitalul Județean

Echipa medicală a fost alcătuită din medicii suceveni Mihai Crețeanu, Alexandra Husar și Cătălin Lulciuc. …

3 comments

  1. Un bine facut orasului !

  2. pai daca primarul are milioane pentru a co strui un bloc, de ce nu da din visteria familiei? a falimentat Termica finantand fotbalul sucevean pentru a castiga de atatea ori scaunul de baron local

  3. Investitorii pot sponsoriza sportul sucevean de performanta dar sa fie solicitati la modul serios in acest sens de catre conducerea Primariei si Consiliului Judetean Suceava SI EVIDENT SA NU SE MAI PRETINDA ” SPONSORIZARI ” SI IN ALTE PARTI (buzunare) !!!!!!