Sunday , December 4 2022

Fordul de la Craiova revoluţionează industria auto

Noul Ford B-Max, maşină care va fi fabricată la uzina de la Craiova este în proporţie de 99% la fel cu conceptul arătat la ultima ediţie a Salonului Auto de la Geneva, spun francezii de la caradisiac.com.
Particularitatea maşinii este o inovaţie a celor de la Ford: lipsa montantului central între portiera faţă şi cea spate, uşile din spate fiind culisante. Stephane Cesareo, directorul de comunicare al diviziei Ford din Franţa, spune că această inovaţie nu există pe niciun model cu care concurează pe segmentul minivan-urilor.
Ingvar Sviggum, vice-preşedinte Marketing Vânzări şi Service al Ford Europa, declara încă de anul trecut că noul model ce se va construi la Craiova va fi o maşină fantastică ce va revoluţiona industria auto.
Ford B-Max va concura cu Citroen C4 Picasso şi Opel Meriva.
Ford va demara la Craiova producţia de masă a noului model B-MAX, în prima parte a anului 2012, iar în viitor va fi produs în Romania şi un al doilea model aparţinând clasei B.
În ceea ce priveşte noul vehicul de clasa B care va fi produs la Craiova în viitor, acesta va înlocui producţia noului Ford Transit Connect, planificată iniţial pentru fabrica din România. Producţia Lui Transit Connect va fi mutată în Spania, la Uzina din Valencia. Oficalii Ford nu au comunicat data exactă a acestei mutări.
Cel mai mic motor Ford, cu o capacitate cilindrică de 1.000 cmc, din familia EcoBoost va fi produs la Craiova. Noul motor pe benzină în trei clindri va dezvolta o putere de 90-100 cai putere, echivalent cu puterea dezvoltată de cel cu o capacitate de 1,6 litri aspirat. Propulsorul a fost dezvoltat la Centrul Tehnic de Cercetare din Dunton, Marea Britanie.
Motorul va fi produs la Craiova începând  de anul viitor şi va fi folosit de modelele Ford la nivel global. Americanii lucrează şi la o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Transmisia automată în 8 trepte va fi produsă la Michigan şi va echipa noile modele hibrid ale constructorului american
“Motorul EcoBoost de 1 litru va dezvolta o putere şi un cuplu echivalente sau chiar superioare faţă de propulsoarelede 1,6 litri aspirate, a explicat Derrik Kuzack, vicepreşedintele  departamentului de dezvoltare Ford. (money.ro)

Vezi si

Patru autoutilitare dintr-o parcare din Șcheia au fost distruse de un incendiu (FOTO, VIDEO)

Duminică seara a fost semnalată izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară dintr-o parcare de pe …