Saturday , July 13 2024

Ford va investi 4,5 miliarde de dolari in vehicule electrice

ford

Al doilea mare producator auto din SUA, Ford Motor, va investi 4,5 miliarde de dolari in vehicule electrice pana in 2020, raspunzand astfel presiunilor autoritatilor de reglementare de a se baza pe tehnologiile mai putin poluante.
Compania va lansa 13 masini electrice si hibride pana in 2020, inclusiv noul model Focus Electric care poate fi reincarcat rapid, a anuntat joi directorul general Mark Fields la o conferinta de presa, transmit Bloomberg si Reuters.
Planurile Ford vin pe fondul ieftinirii combustibilului, care afecteaza vanzarile de vehicule electrice in SUA. Livrarile versiunilor hibride ale Ford C-Max, Fusion si Lincoln MKZ au scazut in primele 11 luni din acest an cu 25%, conform informatiilor companiei Autodata Corp.
Ford a reafirmat recent ca se asteapta la un profit inainte de taxe de 8,5 – 9,5 miliarde de dolari in acest an, iar marjele de profit din America de Nord vor fi in partea superioara a precedentei estimari, de 8,5% – 9,5%.
In Romania, Ford a inceput productia la fabrica din Craiova in 2012, odata cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici si primul autovehicul romanesc de 5 stele EuroNCAP. Tot in 2012, Ford a demarat la Craiova si productia motorului EcoBoost.

Vezi si

”Englez” din Izvoarele Sucevei, reținut după ce a provocat un accident. N-are permis, era beat pulbere și a refuzat recoltarea de sânge

Joi seara,  la ora 2305, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată că un autoturism …