Tuesday , September 27 2022

Ford şi Toyota vor colabora la dezvoltarea de pick-up-uri şi SUV-uri hibrid

Ford Motor şi Toyota Motor intenţionează să colaboreze la dezvoltarea unui sistem hibrid pentru modele pick-up şi vehicule sport utilitare, transmite Bloomberg.

Cei doi producători de automobile au încheiat un acord preliminar care prevede vânzarea de vehicule cu această tehnologie în cursul acestui deceniu, precum şi colaborarea în domeniul sistemelor de comunicare şi a serviciilor bazate pe Internet, se arată într-un comunicat comun.
Ford se asociază cu Toyota, producătorul Prius, cel mai bine vândut hibrid la nivel mondial, în condiţiile în care vrea să tripleze producţia din America de Nord a vehiculelor electrice şi hibrid, la peste 100.000 de unităţi, până în 2013.
Acordul a fost negociat personal de directorul general al Ford, Alan Mulally, şi preşedintele Toyota, Akio Toyoda, a declarat Derick Kuzak, directorul Ford pentru dezvoltarea produselor.
Cele două companii vor ca până anul viitor să încheie un acord final, concentrat pe dezvoltarea unui sistem cu tracţiune pe spate pentru vehicule mari, a afirmat Kuzak într-o conferinţă de presă.
Acordul reprezintă prima colaborare dintre Ford şi Toyota.

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …