Sunday , July 21 2024

Focuri de armă trase și țigări de contrabandă în valoare 50.000 de euro confiscate de polițiștii de frontieră de la Brodina

În noaptea de marți spre miercuri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un autoturism de teren Mitsubishi Pajero, cu numere de înmatriculare brita­nice, care se deplasa de la frontiera de stat către localitatea Falcău.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru  oprirea autoturismului, dar în momentul în care șoferul a observat echipajul poliției de frontieră a abandonat mașina și a fugit. Pe timpul acțiunii au fost trase șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, deoarece conducătorul auto nu s-a supus somațiilor verbale ale  lucrătorilor noștri. În cel mai scurt timp au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch – Serițan.

În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 19.000 de pachete cu țigări. Țigările, în valoare de 223.000 de lei, au fost confiscate, autoturismul fiind indisponibilizat la sediul sectorului. În continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …