Friday , October 7 2022

Focuri de armă trase de polițiștii de frontieră în încercarea de a captura doi contrabandiști de țigări, la Straja

Cei adoi au scăpat, fugind în Ucraina, dar polițiștii au capturat aproape 4.000 de pachete cu țigări, în valoare de 46.500 lei, abandonate de contrabandiști

Miercuri, 28 august a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase. Imediat, polițiștii au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea  au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și au fugit în Ucraina.

Polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea și cercetarea zonei, fiind descoperite 2 colete cu țigări. Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.980 pachete cu țigări de pro­veniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 46.500 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor per­soa­­nelor implicate, respectiv a documentării întregii activități infracționale.

 

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …