Sunday , January 29 2023

Focuri de armă trase de polițiști pentru a potoli trei romi agresivi prinși la furat de lucernă

Miercuri, în jurul orei 14.00, o persoană a anunțat Poliția cu privire la faptul că în zona Laniște, din cartierul Burdujeni, municipiul Suceava, mai mulți tineri fură lucernă.

politia, masina noua Obiectiv

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că Robert Sandu C. (15 ani), din orașul Salcea, Sebastian Paul D. (14 ani) și Talia Andreea D. (20 ani), ultimii doi din municipiul Suceava, au plecat de acasă pe la ora 14.00 când s-au suit într-o căruța condusă de cel dintâi menționat.

La un moment dat, cei trei au ajuns pe strada Grigore Vieru, din zona Laniște, au oprit căruța și au început să cosească mohor de pe marginea drumului. Pe urmă, folosindu-se de o furcă au adunat lucernă de pe terenul lui M.D., pentru a o fura. Proprietarul terenului, un bărbat în vârstă de 65 de ani, în timp ce lucra la un teren din apropiere, i-a văzut pe tinerii respectivi care ii furau lucerna, motiv pentru care s-a urcat în tractor și a încercat să le blocheze căruța. Până să ajungă bărbatul cu tractorul în apropierea tinerilor, cei din urmă au pornit căruța. La un moment dat, cei trei tineri au luat-o la fugă abandonând calul și căruța.

În timp ce alergau, Tania Andreea D. l-a sunat pe fratele său Suray-Pavel Dediu (29 de ani) și l-a chemat la locul unde era căruța abandonată.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani, însoțit de concubina sa, Ana-Maria Crăciun (33 de ani) și de tatăl lui, Petrică Dediu (47 de ani), a urcat într-o altă căruță și s-au dus în zona în care sora l-a chemat.

Între timp la fața locului a ajuns un echipaj de poliție, care a discutat cu M.D.. În timp ce oamenii legii vorbeau cu proprietarul pământului, în apropierea căruței abandonate, la fața locului a ajuns Suray-Pavel Dediu, Ana-Maria Crăciun  și Petrică Dediu.

Atunci, Suray-Pavel Dediu a început să facă scandal amenințându-l pe M.D. de față cu polițiștii. Pentru a preveni amplificarea conflictului și a împiedica vreo posibilă altercație fizică, unul dintre polițiști a scos pistolul din dotare și i-a somat pe cei trei indivizi veniți cu ultima căruță. Suray-Pavel Dediu, Ana Maria Crăciun și Petrică Dediu și-au continuat circul fără a se conforma cerințelor polițiștilor. În aceste condiții, polițistul a tras două focuri de armă în plan vertical, iar scandalagii s-au calmat.

Pe urmă, toți cei implicați în scandal au fost cooperanți cu polițiștii și i-au însoțit la sediul Poliției Burdujeni. Pe numele primilor trei tineri a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la infracțiunea de furt”, în timp ce pentru ceilalți trei indivizi a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

secretarasite

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …