Wednesday , December 7 2022

Focuri de armă şi o urmărire de peste 20 de kilometri pentru prinderea a şase hoţi

Poliţiştii rădăuţeni au avut parte de o urmărire ca în filme, după ce mai multe persoane de etnie rromă au dat o spargere la un magazin. Politistii  au urmărit timp de 20 de kilometri o maşină, asupra căreia au tras focuri de armă la nivelul pneurilor, reuşind în cele din urmă să oprească vehiculul udin interior au coborât şase persoane, agenţii punând mâna doar pe trei dintre fugari  

politie urmarire_tn

In noaptea de luni spre marţi, 01.50, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost anunţată de către un agent de pază de la RPG, despre faptul că împreună cu un coleg de-al său au surprins mai multe persoane de etnie rromă la furat, în magazinul SC Gama SRL situat pe strada Grănicerului din localitate.
Două patrule de ordine publică au fost îndrumate spre locaţia indicată, fiind găsiţi doar agenţii de pază, care le-au spus poliţiştilor că au observat doi indivizi în timp ce furat din magazin mai multe bunuri. Cei doi agenţi au încercat să-i oprească pe hoţi, însă nu au reuşit, autorii urcându-se într-o maşină şi demarând în trombă.
Una din patrule a rămas la locul faptei pentru investigarea criminalistică, iar cealaltă patrulă, formată din doi agenţi de poliţie, a făcut căutări pe raza oraşului, reuşind în jurul orei 02.35 să depisteze autoturismul Volkswagen Vento pe strada Putnei, în timp ce se deplasa spre ieşirea din oraş. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii suspecte, cu girofarurile aprinse, însă individul de la volan nu s-a supus somaţiilor făcute cu semnalele acustice şi luminoase.
Pe parcursul urmăririi, pasagerii din maşina respectivă au aruncat din vehicul trei butelii. Cum în continuare cei din automobil nu s-au supus somaţiilor şi au continuat să încerce să scape de poliţişti, unul dintre agenţi a tras două focuri de avertisment şi apoi în timpul urmăririi alte cinci focuri asupra pneurilor. După circa 20 de kilometri de urmărire, poliţiştii au reuşit să blocheze autovehiculul pe raza comunei Voitinel. Agenţii s-au deplasat spre autoturismul blocat, din care au încercat să fugă mai multe persoane. Poliţiştii au imobilizat şi reţinut trei tinere care au încercat şi ele să părăsească autovehiculul.
Pentru oprirea altor doi fugari a fost tras un foc de avertisment în plan vertical şi unul în direcţia de deplasare a acestora, însă indivizii au reuşit să fugă în pădure. Cele trei persoane reţinute au fost identificate ca fiind Gabi B., de 15 ani, din comuna Suceviţa, Tamara B., de 16 ani, din comuna Marginea şi Estera Băcilă, de 25 de ani, din comuna Arbore. Cu ocazia audierii acestora s-a stabilit că în maşina în care erau ele se mai aflau Stefan Beghean, de 23 de ani, din municipiul Rădăuţi, Marin Pleşca, de 24 de ani, din comuna Volovăţ şi Nicolae Grosu, de 31 de ani, din comuna Arbore. Poliţiştii au dispus măsuri de urmărire a acestora, iar aseară aceştia au fost localizaţi şi prinşi. Stefan Beghean, care era sub control judiciar tot pentru comiterea unui furt, a fost găsit în casa unei rude din Bilca, în timp ce Pleşca şi Grosu au fost depistaţi ascunşi în fânarul unei gospodării din Arbore.
Autoturismul folosit de aceştia a fost indisponibilizat la sediul poliţiei, în interiorul acestuia fiind găsite şi bunurile sustrase.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor comiterii faptelor şi participaţiei penale a celor implicaţi. Aseară, Stefan Beghean, Marin Pleşca şi Nicolae Marius Grosu au fost reţinuţi pentru 24 de ore. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …