Friday , September 30 2022

Focuri de arma la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti

contrabandistul

Poliţiştii de frontieră suceveni au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, ocazie cu care au reţinut un cetăţean român şi au confiscat o mie de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de nouă mii de lei

Duminică dimineaţă, în jurul orei 7.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Rădăuţi, în timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, au observat două persoane care se deplasau dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, spre zona oraşului Vicovu de Sus, transportând mai multe colete voluminoase. Imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipa operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Cei în cauză nu s-au supus somaţiilor prin voce, încercând să fugă profitând de terenul împădurit, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, patru focuri de armă, în plan vertical.
~n urma acţiunii, a fost reţinut un cetăţean român, Ovidiu C. de 20 de ani domiciliat pe raza judeţului Suceava. „~n zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit două colete voluminoase ce conţineau o mie de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de nouă mii de lei. Faţă de persoana în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat”, a declarat comisarul şef Ilie Poroch – Seriţan. El a precizat că sunt continuate cercetările de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. (D.P.)

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …