Thursday , October 6 2022

Focarele de la Costâna și Sasca Mică au umplut Spitalul Județean cu pacienți infectați cu Covid 19

Sambata s-au făcut internări pe bandă rulantă, iar pacienții de la Centrul din Costâna sunt adusi astazi într-un număr foarte mare la Spital. Este o asemenea aglomeratie incat pe secția de Ginecologie au fost internați bărbați. “De mâine vom avea 40 de paturi cu ventilatoare pe Terapie Intensivă. Suntem pregătiți. Dacă nu izbucneau aceste focare la Sasca Mică și Costâna, situația era chiar bună, dar pacienții de acolo vin în număr mare”, a declarat secretarul de stat Ionel Oprea

 Din cauza numărului mare de pacienți infectați cu Covid 19 care au ajuns la Spitalul Județean în ultimele 24 de ore, cadrele medicale s-au văzut nevoite să interneze bărbați în secția de Ginecologie, fiind pentru prima dată în istoria unității spitalicești sucevene când se întâmplă acest lucru. Se pare că astăzi dimineață mai erau câteva paturi libere, la etajul V al spitalului. ”Suntem pregătiți ca din această noapte să extindem până la 900 de paturi și vom face față unui val mai mare de pacienți. Probabil la Ginecologie au fost internați bărbați, din greșeală, îi vom muta, acolo trebuie să rămână femei. De mâine vom avea 40 de paturi cu ventilatoare pe Terapie Intensivă. Suntem pregătiți. Dacă nu izbucneau aceste focare la Sasca Mică și Costâna, situația era chiar bună, dar pacienții de acolo vin în număr mare. Ieri au fost șapte ambulanțe de la Costâna”, a menționat generalul Ionel Oprea. Internările cu beneficiari ai Centrului de Reabilitare Neuropsihică de la Costâna continuă și astăzi.

În prezent în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean sunt internați 21 de pacienți în stare gravă iar șapte sunt intubați și ventilați mecanic. Noaptea trecută s-a înregistrat un singur deces. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

CSU din Suceava a pierdut fără drept de apel la Constanța

CSU din Suceava a pierdut la scor, 25-37 (9-20), meciul disputat miercuri seară, pe terenul …