Thursday , June 20 2024

Focar de Covid la azilul de la Vama. Patru batrani si sapte angajati sunt infectati

Patru bătrâni din acest centru și șapte angajați au fost diagnosticați COVID. DSP Suceava a început o anchetă epidemiologică. Au fost testate încă 53 de persoane, dintre care 39 sunt beneficiari ai azilului și 14 cadre medicale care îi îngrijesc.

După ce focarul de la Sucevița a făcut ca secția de Îngrijiri Paliative a Spitalului Județean să redevină secție COVID, medicii se tem că va urma și închiderea altor secții pentru pacienții non-COVID, iar redeschiderea Ambulatoriului de specialitate să nu mai fie posibilă de la 1 iulie. Zonele tampon sunt pline de pacienți care așteaptă rezultatele testelor.

Pe acest fond de tensiune și îngrijorare a mai fost declarat un focar de coronavirus la Azilul de bătrâni ”Geana”, din localitatea Vama.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a confirmat că patru beneficiari ai azilului și șapte angajați au fost diagnosticați cu Covid 19 și se așteaptă rezultatele testelor pentru încă 53 de persoane. Au fost testați 39 de bătrâni internați în acest centru și 14 cadre medicale care îi îngrijesc.

”Avem o anchetă epidemiologică în desfășurare. Probabil la începutul acestei săptămâni vom avea și rezultatele celor 53 de probe, aflate în lucru. Este vorba despre 39 de beneficiari și 14 angajați”, a menționat medicul Dinu Sădean, director general al Direcției de Sănătate Publică Suceava. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

119 absolvenți ai Promoției Avram Iancu – 200 și-au luat rămas bun de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” (FOTO)

În cadrul festivității de încheiere a anului școlar 2023-2024, care a avut loc vineri, au …

No comments

  1. zonele tampon sunt pline iar pacientii asteapta la upu unii langa altii sa se elibereze zonele tampon.