Friday , April 23 2021

UPDATE: Focar de COVID-19 la Spitalul Municipal Rădăuți. 28 de cadre medicale infectate

Conform unei informări a Direcției de Sănătate Publică Suceava, numărul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Rădăuți, diagnosticate pozitiv cu Covid 19 a crescut la 28 de cazuri, după ce,  luni dimineață, 23 de angajați au primit rezultatele testelor ca fiind infectați cu coronavirus. ”Conducerea spitalului a comunicat Direcției de Sănătate Publică modificarea graficului de gărzi și ture, astfel încât activitatea pe secții să nu fie afectată. Totodată spitalul va informa DSP dacă vor apărea orice modificări în starea de sănătate a personalului activ prin creșterea vigilenței în efectuarea triajului epidemiologic zilnic”, a menționat doctorul Manuela Trifan, director al DSP Suceava. 

Stirea initiala:

23 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu această infecție. Cele mai multe cazuri provin din rândul angajaților din secția de Chirurgie. Doar un cadru medical din Compartimentul de Primire Urgențe este infectat cu Coronavirus

 Un nou focar de Covid 19 a izbucnit la Spitalul Municipal Rădăuți, după ce 23 de cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv cu Covid 19. 132 de angajați ai spitalului rădăuțean au fost testați la sfârșitul săptămânii trecute, iar astăzi Direcția de Sănătate Publică a anunțat rezultatele. Managerul unității spitalicești a menționat că doar un cadru medical din Compartimentul de Primire Urgențe a fost diagnosticat pozitiv cu Covid 19. ”S-a întâmplat exact cum preconizam. Totuși, trebuie să menționez că avem doar un caz în Compartimentul de Primire Urgențe. Cele mai multe cazutri sunt în secția de Chirurgie. Nu puteam rezista singuri, în fața avalanșei de cazuri care ne erau trimise din județ drept urgențe operatorii, deși unele nu aveau acest statut. Vreau să mulțumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat și sigur pentru pacienții noștri. Acțiunea de mare anvergură la care s-au înhămat și care înțelegem și noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic. Noi am fost alături de DSP în lupta pentru stăvilirea acestei pandemii și am încercat să le ușurăm munca, testând toți pacienții care sunt internați în spital”, a declarat managerul Traian Andronachi.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică la spitalul rădăuțean. ”Probabil în cursul zilei de mâine vom transmite date complete”, a menționat medicul Emanuela Trifan, director la DSP Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

„Rising Stars at IULIUS” – Construiește-ți viitorul încă din timpul studiilor cu programul de internship plătit!

Îți dorești un start de succes în carieră, o modalitate excelentă pentru a dobândi experiență …