Friday , January 27 2023

Focar COVID la RAR. Angajați din alte județe au fost detașați la Suceava pentru a nu se bloca activitatea instituției

12 angajați ai Registrului Auto Român Suceava au fost diagnosticați cu Covid 19

Începând de luni, aproximativ zece angajați RAR din alte județe vor fi detașați să muncească la Registrul Auto Român Suceava, împiedicând în acest fel blocarea activității instituției la nivelul județului nostru. S-a luat această decizie după ce jumătate din personalul RAR Suceava a fost diagnosticat  cu Covid 19, inclusiv directorul instituției.

”Au fost testați pentru Covid 27 de angajați, din care pentru 12 testele sunt pozitive, 14 sunt negativi, iar pentru o persoană proba este în lucru. Alte două angajate sunt la domiciliu, în concediu medical și nu au putut fi testate. Am fost informați că s-au efectuat dezinfecții multiple, cu o firmă specializată pentru a nu se închide instituția. Problema majoră este însă alta, ancheta epidemiologică a scos la iveală o serie de deficiențe în respectarea de către public a regulilor de purtare a măștii sau de distanțare, de aceea sunt necesare măsuri clare de delimitare a circuitului publicului în interiorul instituției, de evitare a aglomerării spațiilor închise și de impunere a purtării măștii”, a concluzionat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Suceava. (C.R.)

Vezi si

Canotorii suceveni Ancuța Bodnar și Marius Cozmiuc, premiați la Gala Sportivul Anului 2022, ca membri ai celor mai bune echipe

Joi seară, la Opera Națională din București a avut loc Gala Sportivul Anului 2022, eveniment …