Wednesday , September 28 2022

Foarte puţini suceveni au participat la manifestările de “Ziua Drapelului”

drapel 1


Numărul cetăţenilor Sucevei care au participat la manifestările organizate de Ziua Drapelului, aproape că a fost depăşit de cel al oficialităţilor prezente la acest eveniment. De la an la an, tot mai puţini oameni participă la manifestări organizate în Piaţa Steagurilor din apropierea Palatului Administrativ cu ocazia unor zile importante cum ar fi cea a Imnului, a Drapelului, 9 Mai sau chiar de 1 Decembrie.
Si la Suceava, ca de altfel în toată ţara, Ziua Drapelului Naţional a fost marcată printr-o scurtă ceremonie publică organizată în dimineaţa zilei de ieri. Dacă la precedentele evenimente de acest fel numărul cetăţenilor prezenţi ajungea sau chiar trecea de o sută, de această dată abia dacă au fost câteva zeci, fiind cam cât cel al militarilor şi al oficialilor prezenţi la eveniment.
Marcate de declararea unei zile de doliu naţional ca urmare a tragediei din Muntenegru, manifestările nici nu au fost organizate cu aplomb. Printre oficialii care au participat la festivitate au fost preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele CJ Alexandru Rădulescu, subprefectul Constantin Harasim, viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boeciko. Alături de ei au participat la eveniment reprezentanţi ai structurilor din cadrul MAI şi MApN. drapel 2
Arborarea drapelului s-a făcut în bernă, 26 iunie fiind declarată zi de doliu naţional pentru victimele accidentului de autocar din Muntenegru în care şi-au pierduit viaţa 18 români. Inainte de a fi ridicat pe catarg în acordurile imnului naţional, tricolorul a fost binecuvântat de un preot şi sărutat de oficialităţi. După arborarea în bernă s-a ţinut un minut de reculegere. (D.P.)

Vezi si

Grupul Medical Provita deschide la Suceava Clinica NORD, în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro 

Deschiderea Nord Suceava vine cu o serie de premiere în regiune, din punct de vedere …