Thursday , February 9 2023

Flutur: „Vom înregistra un record privind numărul de turiști pentru județul Suceava”

Anul acesta, județul Suceava atinge cifra de 500.000 de turiști, un nou record. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la ultima ședință care a avut loc în data de 21 decembrie. La Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava este înregistrat un nou record: 730.000 de pasageri, în condițiile în care anul trecut au fost 346 de mii de pasageri. „Gândiți-vă că este mai mult de dublu ce s-a întâmplat în aeroportul Ştefan cel Mare Suceava. Sunt șase noi destinații pe care le-am anunțat recent. Fie că vorbim de Israel, Cipru, Olanda, Belgia, Franța, plus celelalte care le aveam până acum. Vorbim de o bază cu două aeronave la sol a companiei WizzAir”, a spus Gheorghe Flutur.

El a făcut o trecere în rezervă a proiectelor legate de aeroport, inclusiv drumul perimetral și drumul care va lega Burdujeniul de aeroport, precum și legătura cu viitoarea autostradă A7. Pe cale de consecință, în condițiile în care vor avea loc în continuare alte investiții în diverse domenii – infrastructură, sănătate, cultură, turism etc. – Gheorghe Flutur a spus că și în domeniul turismului este posibil a se înregistra un record, ceea ce este un semn bun pentru județul Suceava.

„E mare lucru iar eu cred că vom înregistra un record pentru județul Suceava”, a spus Gheorghe Flutur. Spre exemplu, pe partea de turism, președintele CJ Suceava a dat ca exemplu un proiect de 190 de kilometri care merge pe Via Transilvanica din granița cu Ucraina – 17 milioane de euro partea CJ Suceava și așteaptă aprobarea proiectului care este depus și se află în evaluare.

Un alt proiect pentru 55 kilometri de piste de biciclete, cu o valoare de 4,5 milioane de euro pentru județul nostru, care leagă orașul Suceava de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou spre Dragomirna, Pătrăuți, Adâncata, Hănțești și pleacă spre județele Botoșani și Iași.

Tot pentru anul viitor, unul dintre obiectivele CJ Suceava este finalizarea procedurilor pentru înființarea Organizației de Management al Destinației Bucovina, una dintre cele opt astfel de organizații care se vor înființa la nivel național. Consiliul Județean Suceava a promovat în cursul acestui an o serie de proiecte pentru dezvoltarea turismului, cum ar fi cele pentru promovarea rutelor culturale, a satelor tradiționale și a bisericilor din lemn. (D.P.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …