Tuesday , September 27 2022

Flutur urmărește LIVE lucrarea la podul provizoriu de la Verești

Președintele CJ speră ca săptămâna viitoare să se poată traversa podul provizoriu, situat la 150 de metri în amonte de podul închis pentru siguranță, ce urmează să sufere reparații capitale. Varianta provizorie a podului prevede amenajarea în albia râului a unor tuburi de 1,4m diametru. Ieri, consilierii județeni au votat devizul actualizat al lucrării, pentru că s-au mărit salariile minime în domeniul construcțiilor  

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat că urmărește modul de lucru la podul provizoriu de la Verești printr-o transmisiune LIVE și că până mâine seară va fi deviat cursul râului pentru ca săptămâna viitoare să se poată traversa. Şeful admi­nistrației județene sucevene a prezentat consilierilor județeni, în ședința de joi, 28 februarie, situația cu privire la lucrările de la podul de la Verești, cerându-le să aprobe indicatorii tehnico-economici actualizați și devizul general actualizat pentru reparațiile capitale la podul de peste râul Suceava, aflat pe DJ 208 B. „La podul de la Verești trebuie actualizați indicatorii deoarece s-au mărit salariile la firmele de construcții. Dincolo de asta, noi am scos lucrarea la licitație, însă nu s-a prezentat nimeni, dar acum, după această majorare, sper să se prezinte cineva foarte repede. Am luat hotărârea de a face un pod din tuburi prin albia râului, în amonte de pod”, a spus Gheorghe Flutur. Varianta provizorie a podului prevede amenajarea în albia râului a unor tuburi de 1,4m diametru.

Precizăm că traficul rutier dintre Verești și Udești prin zona podului peste râul Suceava de la Verești va fi reluat pe respectivul pod provizoriu, care va fi amplasat la o distanță de circa 150 de metri în amonte de actualul pod de peste râul Suceava (drumul județean 208B), care a fost închis la începutul acestui an din cauză că nu mai prezenta siguranță în exploatare.

Reamintim că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent marți, 26 februarie, la Verești, alături de reprezentanții drumurilor județene, de vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, dar și de primarii de la Verești și Udești, pentru a vedea clar, în teren, la fața locului, unde va fi amplasat podul provizoriu. Podul va fi realizat din tuburi cu diametrul de 1400 mm.

„Am stabilit și se lucrează deja pentru amenajarea unui pod, variantă provizorie de tuburi prin albie, în amonte de podul existent, ca mașinile, și traficul greu și traficul ușor, să poată circula pe această variantă, până finalizăm ridicarea grinzilor de la podul de la Verești și reparația propriu-zisă. În prima ședință de Consiliu Județean aprobăm indicatorii tehnico-economici, pentru că s-au mărit salariile minime în domeniul construcțiilor și atunci actualizăm acești indicatori”, a afirmat, cu câteva zile în urmă, Gheorghe Flutur.

De altfel, plenul Consiliului Județean Suceava a votat în unanimitate, în ședința de ieri, reactualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției privind repararea podului de la Verești, de peste râul Suceava. Valoarea proiectului a crescut de la aproximativ 1,1 milioane de lei la aproape 2,1 milioane. Reactualizarea indicatorilor s-a impus ca urmare a majorării salariului minim în construcții la 3.000 de lei brut. Din cauza sumei reduse, la prima licitație organizată de administrația județeană pentru reabilitarea podului care face legătura între Verești și Udești nu s-a prezentat nimeni.

Președintele CJ Suceava a menționat că lucrările pentru podul de la Verești vor fi scoase la licitație pentru a doua oară. „Noi am scos o dată la licitație podul, nu a venit nimeni, acum îl scoatem pentru a doua oară”, a mai transmis Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …