Friday , February 3 2023

FLUTUR: Traficul ridicat din PTF Vicovu de Sus-Crasna arată necesitatea deschiderii punctelor de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei

De la deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna, în 10 noiembrie 2022 și până vineri, 25 noiembrie, ora 23.59, valorile traficului înregistrate în P.T.F. Vicovu de Sus au fost următoarele:
▪
pe sensul de intrare în România:
– 3.821 persoane (din care 2.539 au fost cetățeni ucraineni);
– 1.364 mijloace de transport (din care 78 au fost camioane);
▪ pe sensul de ieșire din România:
– 3.765 persoane (din care 2.023 cetățeni ucraineni);
– 1.849 mijloace de transport (din care 784 au fost camioane).
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că aceste cifre arată cât de așteptată era deschiderea acestui punct.
”La două săptămâni de la deschidere, unde au participat și cei doi premieri, aceste cifre mai arată și faptul că este oportună deschiderea celorlalte 3 puncte de trecere cu Ucraina, la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei”, a declarat președintele CJ Suceava.
Acesta susține că deschiderea punctului Vicovu de Sus dă o nouă perspectiva dezvoltării relațiilor transfrontaliere între primării, ONG-uri, unități școlare, firme private, mai ales dacă se are în vedere noul proiect transfrontalier INTERREG Next România-Ucraina 2021-2027. ”Pentru acest proiect sunt prevăzute 50 de milioane de euro și  ne pregătim să accesăm fonduri pe domeniul social, mediu, cultural și pentru dotarea și modernizarea punctelor de frontieră. Primăria Vicovu de Sus pregătește deja proiecte comune cu primăria Crasna în domeniile unități școlare, cultură și sanitar. Acum, când se apropie 28 noiembrie, Ziua Bucovinei, faptele vorbesc”, a spus Gheorghe Flutur. (O.S.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …