Flutur: „Tabăra de la Bucșoaia va fi cea mai mare tabără de tineret din România”

reportersite
25 septembrie 2020, 23:10

Tabăra de la Bucșoaia a trecut la Ministerul Tineretului și Sportului, în vederea realizării unei investiții de 33 milioane de euro

 

În ședința de Guvern de joi a fost adoptată „Hotărârea privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) precum şi declararea lui ca bun de interes național”, prin care Tabăra de la Bucșoaia a trecut la MTS în vederea realizării unei investiții de 33 milioane de euro.

Un anunț în acest sens a fost făcut și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a ținut să salute decizia Ministerului Tineretului și Sportului de a se implica în ceea ce el a numit „realizarea acestei investiții deosebit de importante pentru județul Suceava”.

Tabăra de Bucșoaia va avea aspectul unui complex care presupune construcții – montaj, dotări și echipamente, amenajare exterioară – peisagistică, amenajare terenuri de sport neacoperite, amenajare parcare exterioară, utilități. Potrivit șefului administrației județene sucevene, vor fi clădiri pentru cazare, tip hotel, o sală de sport cu piscină la interior, o sală multifuncțională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru – teatru de vară, centru de conferințe, precum și un restaurant ponton.

Va fi amenajat un spațiu outdoor pentru foc de tabără, spații de recreere, spații de joacă, amenajarea de piste/trasee pentru bicicliști și skateboard. Parcul va fi amenajat pe zone iar una din ele va fi destinată promovării specificului cultural din sudul Bucovinei – cu biserici și mănăstiri. De asemenea, va mai fi și zona de case tradiționale cu ateliere pentru pictură, olărit, sculptură și lucru în lemn, zona de agricultură tradițională și o bucătărie dedicată tinerilor, în afara celei oficiale unde gătește personalul calificat, pentru activități de dezvoltare a abilităților de viață – gătit împreună, ceaiuri etc.

„O atracție deosebită va fi reprezentată de BUCOVINA ÎN MINIATURĂ. Machete realiste a celor mai importante biserici și mănăstiri, case tradiționale, ansambluri agricole sau ferme, pășuni și elemente naturale în miniatură. Un parc-muzeu în aer liber care va permite vizitatorilor să cunoască istoria și frumusețile Bucovinei. Vor fi alei amenajate printre machete realist executate, vizitatorii vor primi informații scrise sau digitale despre diferitele obiective turistice ale Bucovinei”, a precizat Gheorghe Flutur. (D.P.)