Tuesday , September 27 2022

Flutur: Soseaua ocolitoare nu înseamnă ocolirea cu investiții a Sucevei

Senatorul Gheorghe Flutur a adresat o nouă interpelare primului ministru privind finalizarea șoselei de centură a Sucevei. “Județul Suceava și în special municipiul Suceava sunt ocolite de orice investiție. Soseaua ocolitoare nu înseamnă ocolirea cu investiții a Sucevei. Din păcate, foarte multă lume se plânge că Suceava este un oraș prea aglomerat, îți ia o oră și jumătate să-l traversezi pentru că tot  traficul greu trebuie să treacă prin oraș“, a declarat Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, ieri, într-o conferință de presă susținută chiar pe ruta ocolitoare, la ieșirea din Scheia spre Gura Humorului 

flutur, conferinta de presa la centura - Scheia

Președintele organizației județene a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a anunțat joi că va face o nouă interpelare la Guvern de data asta către primul ministru Dacian Cioloș, în care va arăta situația „extrem de gravă” de la Suceava generată de nefinalizarea șoselei de centură. Flutur a făcut acest anunț în cadrul unei conferințe de presă susținută în aer liber pe ruta ocolitoare la ieșirea din Scheia spre Gura Humorului. El a subliniat că în ultimii ani a făcut peste 17 interpelări privind șoseaua de centură a Sucevei către toți miniștrii Transporturilor aducând critici vehemente autorităților județene și naționale că nu au fost în stare să finalizeze investiția. Gheorghe Flutur a constatat că șoseaua de centură a Sucevei a devenit muzeu. „Nu mă simt deloc confortabil. Îmi aduc aminte în 2008  a început construcția acestei șosele de centură care trebuia să fie finalizată la sfârșitul lui 2012.  Suntem în 2016 și nu s-a mai făcut nimic în ultimii patru ani. Am ales să fac aici această conferință de presă ca să atenționez autoritățile județene și naționale că județul Suceava și în special municipiul Suceava sunt ocolite de orice investiție. Soseaua ocolitoare nu înseamnă ocolirea cu investiții a Sucevei. Din păcate foarte multă lume se plânge că Suceava este un oraș prea aglomerat îți ia o oră și jumătate să-l traversezi pentru că tot  traficul greu trebuie să treacă prin oraș”, a spus Flutur.
„Mi se pare că Suceava este un județ în concediu și asta este foarte grav”
Gheorghe Flutur și-a exprimat indignarea față de lipsa de reacție a autorităților în acest caz autorități care în opinia sa erau obligate să finalizeze investiția pentru ca Suceava să iasă din izolare. „Vreau să cer autorităților județene în primul rând dar și celor naționale să grăbească lucrările la centura Sucevei. Afară sunt 15 grade e cald se putea lucra toată luna februarie pentru că nu a fost zăpadă dar nu am văzut nici un utilaj. Nimeni nu face nimic, nu țipă nimeni și nu e în regulă. Traficul se descarcă la intrarea în Scheia și vedeți că acum nu mai poți intra în Scheia dimineața și seara. Toate TIR-urile care vin din Rădăuți chiar dacă vin pe o parte din centură se blochează la intrarea în Scheia. S-au terminat 6 kilometri de centură și ar mai fi 15% de finalizat. Ceilalți kilometri de centură stau să se deterioreze pentru că sunt aproape gata. Nu știu ce așteptăm  pentru că trebuie doar turnat un covor asfaltic”, a spus Flutur. Liderul liberal consideră că autoritățile trebuiau să înceapă deja lucrările la centura Fălticeniului și la cea de-a doua centură ocolitoare a Sucevei spre Ipotești cu ieșire pe DN 29 spre Botoșani însă constată că „județul este în concediu. „Îmi pare rău ce se întâmplă. Am fost președinte de Consiliu Județean și la Suceava veneau miniștri, secretari de stat și parcă altfel se mișcau lucrurile. Mi se pare că Suceava este un  județ în concediu și asta este foarte grav”, a conchis președintele PNL Suceava. (O.S)

Vezi si

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe …

One comment

  1. Dar zidul morții sub oblăduirea cui s-a făcut? Sigur, nu e o scuză pentru cei care trebuiau și puteau foarte bine să termie șoseaua de centură a Sucevei în 2012 – 2013. Totuși, intersecțiile centurii cu DN 17 și cu drumul județean ce duce la Moara nu sunt foarte inspirate.