Flutur și membrii cabinetului său, diagnosticați cu coronavirus. Atribuțiile de serviciu ale șefului CJ, preluate de un vicepreședinte aflat la autoizolare

26/03/20 ora:8:19am

Gheorghe Flutur se afla în autoizolare după ce în ultimele zile a participat la mai multe ședințe și acțiuni. El a fost internat marți seară la Spitalul Județean Suceava și susține că are încredere în medicii din acest spital. Nu doar președintele CJ Suceava este infectat cu coronavirus, ci și consilierii săi personali și administratorul public Irina Vasilciuc

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat ieri dimineață că în urma testului pe care l-a făcut, a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 și a fost internat în seara zilei de 24 martie la Spitalul Județean de Urgențe din Suceava, unde va urma tratamentul prescris de medicii suceveni. Gheorghe Flutur se afla în autoizolare după ce în ultimele zile a participat la mai multe ședințe și acțiuni. El a fost internat marți seară la Spitalul Județean Suceava și susține că are încredere în medicii din acest spital.

„Am încredere în medicii și întregul personal de aici. Mă leagă de acest Spital multe lucruri bune, investiții importante făcute an de an. Astăzi mă încearcă un sentiment de adâncă tristețe că foarte mulți suceveni, din care, din păcate, și un număr mare de cadre medicale, sunt afectați de coronavirus. Sunt alături de ei și le urez tuturor însănătoșire grabnică. Către toți compatrioții mă adresez cu rugămintea de a respecta cu toată strictețea măsurile adoptate de autorități, pentru a scăpa cât mai repede de virusul ucigaș. Un gând aparte de prețuire și respect către medicii și asistentele – întregul personal de la Spitalul Judetean de Urgențe Suceava – pentru eforturile extraordinare pe care le fac în aceste zile dificile. De felul meu sunt un om care mă implic – am făcut-o și în aceste săptămâni de foc, o voi face și în continuare. Acum sunt și eu printre cei afectați de coronavirus, dar sunt optimist că voi depăși repede și cu bine acest episod. În aceste zile, așa, de pe patul de spital, o să mă preocup pentru ca la Spitalul Judetean de Urgențe din Suceava să ajungă cât mai repede echipamentul pentru testarea la coronavirus. Cei de aici să știe că, în continuare, Consiliul Județean Suceava are ca prioritate asigurarea sprijinului financiar Spitalului Județean de Urgențe din Suceava. Pentru ce faceți în aceste zile de foc meritați tot respectul”, a transmis Gheorghe Flutur.

Nu doar președintele CJ Suceava este infectat cu coronavirus, ci și consilierii săi personali și administratorul public Irina Vasilciuc. De altfel, Niculai Barbă – unul dintre consilierii personali ai lui Gheorghe Flutur, a transmis, ieri, după comunicarea rezultatului pozitiv al testului la coronavirus efectuat de șeful administrației județene – deja clasicul îndemn „Stați acasă!”, iar ulterior a spus că în ultima perioadă sunt tot mai multe acțiuni de dezinfectare la CJ Suceava.

Vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc a declarat că a făcut un test pentru a aflat dacă are sau nu infecție cu coronavirus și nu avea rezultatul, cel puțin până ieri la amiază. „Sunt autoizolat la domiciliu. Sunt împuternicit pentru preluare atribuții dar mi se aduc documentele acasă pe care le preiau păstrând măsurile de siguranță. Când vine cineva cu documente la semnat, mă sună, îmi lasă documentele la poartă și le preia tot de acolo după ce le verific și  le semnez. Nu am simptome și am speranța că o să primesc un rezultat negativ la testare și să mă pot întoarce la activitate. La sediul Consiliului Județean. După finalizarea perioadei de izolare, bineînțeles. Țin permanent legătura, telefonic, cu Gheorghe Flutur și cu ceilalți colegi care lucrează la sediu”, a declarat Viorel Seredenciuc. Nici celălalt vicepreședinte, Gheorghe Marin Niță nu are diagnostic de coronavirus. (D.P.)