Friday , October 22 2021

Flutur reafirmă că „întreg județul este un șantier” pe drumuri județene și că pregătește alte proiecte pe fonduri guvernamentale și europene

Conform președintelui Consiliului Județean Suceava, în această perioadă se lucrează la drumul Mălini – Slatina – Găinești, pe cel de la Valea Glodului – Vulturești – Hârtop, s-au finalizat lucrările pe drumul județean Boroaia – Giulești și cele de la podul de la Moldovița – Argel n este șantier pe drumul Mănăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou și pe drumul Coșna – Grădinița, dar și pe drumurile județene Rădăuți – Frătăuții Noi – Bilca și, respectiv, Siret – Mușenița – Frătăuții Noi.  „Se lucrează la axa rutieră Suceava – Iași. Acum așteptăm deliberarea pentru licitația pentru drumul Mălini – Stânișoara – Borca, precum și la drumul de la Glodu la Bilbor spre hotarul cu Harghita. Şi foarte important, zilele acestea se va stabili câștigătorul licitației pentru proiectarea centurii orașului Gura Humorului. Acestea sunt doar câteva exemple pe care le pot da la această dată pentru corecta informare a opiniei publice sucevene”, a declarat Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și-a susținut afirmațiile făcute recent cum că „întreg județul este un șantier” în ceea ce privește infrastructura de transport rutier județean în pofida criticilor social democraților suceveni despre care șeful administrației județene a constatat că „cei din PSD dau semne că se întorc din concediu” și reproșându-le că mai multe proiecte mari au fost blocate mai mulți ani tocmai de guvernările PSD.

„Eu nu aștept ca PSD să fie de acord cu mine, nici să mă laude (…) Nu mi-am propus să convingem PSD dacă facem bine ceea ce facem. … Blocarea de către PSD a unor proiecte importante de infrastructură, cum ar fi axa strategică Suceava – Iași, la care, din cauza OUG 114, s-au întârziat lucrările și a trebuit să împrumutăm 15 milioane de euro și tot PSD a blocat trei ani de zile realizarea inventarului public al comunei Panaci, pentru transferul terenului necesar drumului de la Bilbor spre Harghita. Şi mai mult, reamintesc că tot PSD s-a opus realizării drumului Frasin – Broșteni, prin pasul Puzdra. Şi a fost nevoie să realizăm noi acest drum prin fonduri proprii. Eu cred că sucevenii nu uită aceste lucruri. Cred că sucevenii știu și nu uită aceste lucruri”, a spus președintele PNL al CJ Suceava.

El a adăugat că vrea să prezinte doar câteva din drumurile județene pe care se lucrează la această dată „pentru corecta informare a sucevenilor, inclusiv a celor nedumeriți din PSD”.

Unul dintre acestea este cel de la Mălini – Slatina – Găinești, altul este Valea Glodului – Vulturești – Hârtop, adăugând că zilele acestea s-au finalizat lucrările pe drumul județean Boroaia – Giulești și cele de la podul de la Moldovița – Argel. De asemenea, este șantier pe drumul Mănăstirea Humorului – Pleșa – Solonețu Nou și pe drumul Coșna – Grădinița, dar și pe drumurile județene Rădăuți – Frătăuții Noi – Bilca și, respectiv, Siret – Mușenița – Frătăuții Noi. „Se lucrează la axa rutieră Suceava – Iași. Acum așteptăm deliberarea pentru licitația pentru drumul Mălini – Stânișoara – Borca, precum și la drumul de la Glodu la Bilbor spre hotarul cu Harghita. Şi foarte important, zilele acestea se va stabili câștigătorul licitației pentru proiectarea centurii orașului Gura Humorului. De asemenea, zilele acestea s-a semnat contractul pentru drumul județean de frontieră cu Ucraina de la Izvorul Sucevei, printr-un program transfrontalier. Iar acestea sunt doar câteva exemple pe care le pot da la această dată pentru corecta informare a opiniei publice sucevene”, a declarat Gheorghe Flutur.

El le-a transmis sucevenilor că instituția pe care o conduce pregătește în continuare proiecte mari de infrastructură pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, dar și pe Programul Operațional Regional. (D.P.)

 

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …