Saturday , January 28 2023

Flutur: PNL are obligația să dea semnalul coagulării dreptei pentru câștigarea alegerilor următoare

Președintele PNL Suceava a declarat că a participat la întâlnirea liderilor PNL, de miercuri, de la București, alături de foștii pedeliști, că este nevoie urgentă de o întâlnire a bazei partidului deoarece “așa este sănătos și corect”, dar și că PNL are obligația să dea semnalul coagulării dreptei gheorghe-flutur2

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, într-o conferință de presă, că liberalii au obligația să dea semnalul coagulării dreptei în perioada care urmează, pentru câștigarea următoarelor alegeri, acesta susținându-și punctul de vedere și la întâlnirea cu foștii pedeliști.

Gheorghe Flutur a declarat că a participat la întâlnirea liderilor PNL, de miercuri, de la București, alături de foștii pedeliști, că este nevoie urgentă de o întâlnire a bazei partidului deoarece “așa este sănătos și corect”, dar și că PNL are obligația să dea semnalul coagulării dreptei.

“Trei lucruri am spus acolo (la București – n.r.). Primul lucru este că acea întâlnire care a fost între foștii pedeliști trebuie urgent urmată de o întâlnire cu baza întreagă a partidului, nu pe bucățele pentru că nu a fost rău că ne-am întâlnit o parte dintre noi, mai sunt anumite probleme la care trebuie găsite niște răspunsuri, dar trebuie urgent tot partidul să se vadă. Baza, nu doar întâlnirea informală, nu doar pedeliști, pentru că noi suntem Partidul Național Liberal și eu asta am cerut în discursul meu. Al doilea lucru s-a referit la PNL. Din punctul meu de vedere PNL are obligația să dea semnalul de coagulare a dreptei în perioada următoare, pentru câștigarea următoarelor seturi de alegeri. România are nevoie de asta, trebuie să dăm semnalul că dorim această coagulare. întâi să ne armonizăm în casă lucrurile între noi, după care, pasul următor, semnale de colaborare și de coagulare a dreptei pe un proiect curajos pentru perioada următoare, ca să putem guverna”, a spus Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava spune că, pe lângă armonizarea în interiorul partidului și de coagularea dreptei, PNL trebuie să decidă ce vrea să facă în România atunci când va ajunge la putere și cum va demonstra electoratului că are un program coerent de guvernare.

“Al treilea lucru pe care l-am susținut este că PNL trebuie să răspundă astăzi unor mari provocări. Ce vrea să facă cu România când ajunge la putere? Noi trebuie să explicăm oamenilor, să vadă că avem coerență și că avem un program și sunt câteva provocări mari la care partidul e obligat să răspundă. Una este discrepanța uriașă dintre Moldova, Transilvania și sudul țării (…), lipsa forței de muncă migrația puternică, în special a generației tinere. Eu cred că la aceste întrebări PNL trebuie să dea răspuns foarte, foarte repede”, a mai spus Flutur, care a adăugat că întâlnirea liderilor PNL trebuie să aibă loc urgență pentru că “așa este sănătos și corect”.

Conform Mediafax, fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, a avut o întâlnire cu liberalii din aripa ex-PDL, miercuri, la sediul din Modrogan al partidului, la care au participat, printre alții, Gheorghe Flutur, Emil Boc, Mircea Hava, Marilen Pirtea sau Dan Vîlceanu.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. Nu va mai “coagulati” atat…ati “coagulat” destul banii romanilor,disparati fanariotilor !
    …aveti bijuterii de zeci de mii de euro, case multe si bani cat un oras intreg ,ce mai vreti? Ce mi-i Valcov si ce mi-i Flutur…ce mi-i Gabriela Pandele si ce mi-i Andriciuc de la Scheia …mafioti protejati de legi facute doar pentru ei …