Wednesday , October 4 2023

Flutur, pe șantierul drumului care leagă Măliniul de Borca: Toată zona va cunoaște o dezvoltare extraordinară datorită acestui drum

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost luni, 29 mai, pe șantierul DJ 209B (Mălini – Iesle – Borca), o investiție de 25 de milioane de euro a CJ Suceava.

”Drumul leagă Măliniul lui Nicolae Labiș de Borca, de Neamț, de coada lacului Bicaz. Drumul are  14,6km, este o investiție de 25 de milioane de euro făcută de Consiliul Județean Suceava și presupune lucrări ample în zona de munte. Sunt peste 15km de ziduri de sprijin, șanțuri periate, câteva sute de piloni care sunt bătuți la adâncime de 15m pentru a stabiliza terenul. De asemenea, sunt în lucru 61 de podețe și 11 poduri. Un drum cu o lățime de 8m, care face legătura între Valea Moldovei, județul Suceava, trece pe la Crucea Talienilor și coboară spre coada lacului Bicaz, Borca, o zonă turistică excepțională”,  a explicat președintele CJ Suceava.

Acesta a arătat că este vorba practic de o investiție de deschidere a zonei turistice a Mălinului, a legăturii dintre Suceava și județul Neamț, Suceava și Ardeal. ”Și în felul acesta toată zona turistică a Măliniului va cunoaște o dezvoltare, cred eu, extraordinară datorită acestui drum”, a spus Flutur.

El a reamintit și faptul că acum se derulează câteva investiții ”strategice” ale Consiliul Județean Suceava . ”O să vedeți zilele următoare drumul care leagă județul nostru de Harghita prin Pasul Bilbor, o să vedeți drumul care leagă zona Dornelor, Coșna, de grădinița Ilva Mare, deci sunt investiții care duc la dezvoltarea turismului în zonă. De aceea, sper ca anul viitor să avem finalizată această lucrare de artă de la Mălini, pentru a putea pune în valoare poate perla Bucovinei din punct de vedere turistic, Măliniul lui Labiș”, a mai declarat Gheorghe Flutur. (O.S.)

Vezi si

Lungu: Reabilitarea clădirii principale a Colegiului ”Mihai Eminescu” se va finaliza în martie 2025. Lucrările sunt în grafic

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că lucrările de investiții la proiectul Reabilitare energetică …

2 comments

  1. Ghita flutur ca si arsene zis ” soseta” pe santier , asa facea si cu oile pe dealuri !!!

  2. Dar drumul promis : Suceava-G.Humorului, Clg. V Dornei. Cluj , va incepe vreodatä ????