Flutur: Pe drumul Panaci-Bilbor se lucrează zi-lumină

reportersite
23 septembrie 2020, 15:30

secretarasite
Președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că „pe drumul de la Panaci spre Bilbor se lucrează zi-lumină” și a explicat că după ce vor fi finalizate lucrările, acest drum modernizat va aduce avantaje excepționale pentru zona Dornelor.

Asta fiindcă acest drum județean lung de circa 40 de kilometri face legătura cu drumul național aproape de municipiul Toplița, județul Harghita iar odată ajunși acolo, distanța către București se scurtează cu aproape 100 de kilometri față de distanța parcursă actualmente pe drumurile naționale. De asemenea, președintele CJ Suceava a menționat că această zonă are un potențial turistic uriaș care va fi pus în valoare și mai bine. „Este Țara apelor minerale, este zona cu domeniul schiabil unde zăpada rămâne cea mai lungă perioadă din an, în Munții Călimani pe versantul nordic”, a afirmat șeful administrației județene sucevene, adăugând că și Parcul Național Călimani este „mirific”, ca de altfel toată zona. „Este un mare câștig pentru județul Suceava, pentru investitori, pentru turism, dar și pentru cei care ne vor călca pragul în perioada următoare”, a mai spus Gheorghe Flutur.

O primă parte din acest drum județean care face legătura dintre comuna suceveană Panaci și cea harghiteană Bilbor a fost modernizată, pe o distanță de 22 de kilometri, în primul mandat de președinte al CJ Suceava al lui Gheorghe Flutur (2008 – 2012), printr-un proiect cu fonduri europene. În acest mandat se asfaltează în continuare alți șase kilometri și, de altfel, în perioada următoare, se va ajunge cu asfaltul până la serpentinele Pasului Bilbor de unde mai sunt de executat lucrări de modernizare pe 3,7 kilometri. „Profităm de vremea bună din această perioadă și cu bucurie anunț că se lucrează zi-lumină la drumul dintre Panaci-Bilbor pentru a asfalta tronsonul rămas. Este o concentrare de forțe. Se lucrează la acest tronson de șase kilometri până la serpentinele Pasului Bilbor”, a spus președintele CJ Suceava. (D.P.)

secretarasite