Thursday , February 2 2023

Flutur: „Parcul tehnologic din Siret este un proiect curajos pe fonduri europene și ăsta este de fapt viitorul”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur a analizat lucrările al parcul tehnologic din Siret, în cursul zilei de vineri, 3 decembrie. El a spus că în prezent se lucrează la finalizarea utilităților, apă, curent electric, gaz metan și canalizare iar în perioada următoare să se ridice și construcții pe circa 7.000 de metri pătrați reprezentând doar partea de parc tehnologic.

Referindu-se la acest proiect de investiții, șeful administrației județene a declarat că își dorește ca în viitorul parc tehnologic din Siret să se întâlnească cercetarea, știința și practica. „Dorim să ridicăm pe aproape un hectar din cele 16 hectare câte sunt în total anumite construcții de parc tehnologic, unde să poată fi puse în aplicare invențiile și inovațiile de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care este campioană la așa ceva. Dar vrem să realizăm și o legătură între cercetare și producție. E un proiect curajos pe fonduri europene și ăsta este de fapt viitorul. Aici va trebui să se întâlnească cercetarea, știința și practica”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lucrările de la viitorul parc tehnologic sunt realizate în baza unui proiect de 4,3 milioane de euro, în cadrul căruia se va realiza o construcție în care va funcționa un Centru de inovare și instruire, un modul IT și un modul specific activității de fabricație și testelor de laborator pentru componente industriale. Finanțarea acestui proiect este asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 1. În acest sens, există un parteneriat între Primăria Siret, Consiliul Județean Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare”. (D.P.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …

One comment

  1. Fluturas maica, ai numai flutri in capul tau. Te lauzi numai cu chestii nefolositoare, ceva util, nu prea esti in stare. Habar nu am de ce te-au votat fraierii aia de moldoveni.
    Parc din asta e si la Suceava de vreo 20 de ani si e nefolosit, la fel si gorapa de gunoi din munti. Oare sa mai vorbim de centrele de informare turistica? Te lauzi ca ai atras bani europeni pentru niste kkt-uri inutile.
    Poate il rogi pe Bolos sa te inlocuiasca, dar exista riscul sa strici acolo frumusetea aia de oras ORADEA.
    Ca sa inchei, precum tatucul tau: SA TRAITI BINE!