Friday , February 3 2023

Flutur mulțumește pentru votul ce i-a adus un nou mandat, consideră pandemia „o lecție de viață” și speră că în 2024 ceremonia de investire va fi în Sala Unirii. Care sunt proiectele sale până în 2024 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mulțumit, din nou, pentru votul puternic acordat lui și echipei liberale. „Uitându-mă în urmă, vreau să mulțumesc echipei noastre, echipei de consilieri, în primul rând liberali, dar și celorlalți. Încheiem un mandat frumos, cu foarte multe realizări. Dacă trecem în revistă numai ce am lăsat în urmă în patru ani ne putem mândri, sunt lucruri pe care oamenii le simt”, a declarat Gheorghe Flutur.

Mulțumirile au fost adresate în discursul rostit cu ocazia depunerii jurământului de președinte al Consiliului Județean (CJ) Suceava, pentru al doilea mandat consecutiv și al treilea din cariera sa politică. El nu a uitat auspiciile sub care a fost marcat aproape întreg anul 2020 în contextul acestei pandemii de coronavirus și în condițiile în care  „A fost o lecție de viață și v-o spune un om cu experiență în politică. O atitudine excepțională a sucevenilor, care au arătat că au maturitate politică, știu să analizeze. În primul rând, au contat faptele mele și ale echipei și mai puțin atacurile din ultimele luni ale acestei nedorite pandemii. Sigur, poate că unii și-au făcut unele calcule cu pandemia. Sucevenii știu să aleagă fapte concrete realizate și programe serioase”, a spus Gheorghe Flutur.

Referindu-se la prioritățile pentru acest mandat, Gheorghe Flutur a declarat că e nevoie de realizarea investițiilor într-un spital de boli infecțioase și un spital de copii și că au fost depuse documentațiile la Guvern iar fiindcă în ultimii ani numărul pasagerilor de la Aeroportul Suceava a crescut de zece ori, se finalizează un terminal nou și se pregătește construirea unui al treilea terminal, cel mai probabil cargo. În ce privește investițiile pe turism s-au asociat stațiunile din județ și așteaptă programele europene de finanțare pentru modernizarea acestor stațiuni, județul Suceava fiind a treia destinație turistică a țării. De asemenea, sunt pregătite parteneriate cu USV, cu primăriile, cu regiunile Cernăuți, Schwaben și Mayenne și se pregătește cel cu regiunea austriacă Styria. În ceea ce privește parcurile industriale, urmează să fie deschis cel de lângă aeroport, iar CJ Suceava are un parteneriat și pentru Parcul Industrial de la Siret și pregătește un parteneriat cu Primăria Suceava pentru încă un parc industrial. În ultimii patru ani au fost modernizați 300 de kilometri de drumuri județene și se dorește finalizarea modernizării întregii rețele și deschiderea drumurilor spre Harghita prin Panaci – Bilbor și spre Bistrița-Năsăud prin Grădinița – Coșna, cu drumul Talienilor spre județul Neamț sau modernizarea drumului axial Suceava-Iași. În mandatul 2020-2024 va demara modernizarea sistemului de apă-canal în 14 localități printr-un proiect cu finanțare europeană de aproape un sfert de miliard de euro și vor fi realizate acțiuni culturale și prin parteneriate cu Biserica.

Depunerea jurământului a avut loc vineri, la sala „Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ, în cadrul ședinței de constituire a noului Consiliu Județean, eveniment la care a fost prezent și președintele PNL, premierul Ludovic Orban. Gheorghe Flutur i-a mulțumit prim-ministrului pentru prezență și a apreciat că venirea lui la Suceava într-un astfel de moment, demonstrează faptul că premierul va sprijini în continuare dezvoltarea județului nostru.

„Am depus jurământul astăzi pentru noul mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava și am avut onoarea, plăcerea și surpriza să îl avem ca oaspete de onoare aici, la Suceava, pe primul ministrul al României. Vreau să îi mulțumesc foarte mult pentru că a venit, din nou, la Suceava, a venit la acest eveniment și asta înseamnă că Suceava este în continuare, așa cum a fost, o prioritate pentru domnia sa și pentru Guvern. Sunt bucuros că am depus astăzi jurământul și suntem pregătiți să intrăm în linie dreaptă pentru rezolvarea problemelor urgente ale județului Suceava, în primul rând în lupta cu această pandemie și intrarea în normalitate”, a transmis Gheorghe Flutur în cadrul unei conferințe de presă organizate după ședință la care au făcut declarații premierul Ludovic Orban și președintele CJ Suceava.

La plecare, Gheorghe Flutur l-a condus pe Ludovic Orban și i-a arătat acestuia – în timp ce se deplasa la mașina care urma să îl ducă la Primărie unde era ceremonia de investire a noului Consiliu Local și depunerea jurământului de către primarul Ion Lungu – că se lucra în curtea interioară la o nouă Sală a Unirii – inițial concepută pentru evenimentele legate de Centenarul unirii Bucovinei cu Țara – și că nu a putut fi gata deoarece precedentul Guvern nu i-a dat bani și a fost nevoit să demareze, ulterior, pe cheltuiala CJ Suceava. Totuși, Gheorghe Flutur a spus că speră să organizeze un eveniment la finalizarea noii săli și, poate, o nouă ceremonie de instalare în funcție în 2024.

Precizăm că și în mandatul 2020-2024, ca și în mandatul 2016 -2020, PNL deține majoritatea în Consiliul Județean. Șeful administrației județene și al organizației județene Suceava a PNL a fost reales la alegerile din 27 septembrie, el urmând să înceapă de vineri, 23 octombrie, cel de-al doilea mandat consecutiv de președinte al CJ Suceava și al treilea mandat în total, primul fiind în perioada 2008 – 2012. (Dan PRICOPE)

 

 

 

Vezi si

Până la finele anului, Aeroportul Sucevei va avea un gard perimetral și un drum de incintă

Contractul, în valoare de 31.431.015,58 lei fără TVA, prevede construirea unui drum perimetral cu suprastructura …

No comments

  1. Judetul si municipiul Suceava dat din nou pe mana profitorilor si asa sub conducerea de peste 15 ani a lui flutur si lungu am ajuns in coada tarii din punct de vedere al dezvoltarii economico-sociale si de rasul lumii prin ceea ce au facut acestia !!!!
    Se pare ca o parte din suceveni isi merita soarta dar ce vina au cei care nu i-au votat si suporta aceste consecinte ale subdezvoltarii ???????