Saturday , February 4 2023

Ministrul de Externe al Israelului a apreciat organizarea de la PTF Siret

Ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid, a făcut o vizită în PTF Siret unde s-a întâlnit cu personalul care lucrează în zonă și care de peste două săptămâni (duminică sunt 17 zile de când a început invazia Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei) a salvat și asistat cetățeni israelieni aflați cu diverse treburi în Ucraina, precum și etnici evrei din țara vecină, toți trecând granița în România pe la Siret.

Astăzi am avut din nou o vizită la nivel înalt, ministrul de externe al statului Israel. Noi ne bucurăm că ne vizitează”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Oficialul guvernamental israelian a făcut, duminică după amiaza, vizita în județul Suceava fiind însoțit de președintele CJ Suceava iar despre vizita ministrului Yair Lapid, Gheorghe Flutur avea să declare, ulterior, că „a fost apreciativă concluzia de final pentru modul cum suntem organizați”, șeful administrației județene sucevene precizând că, din punctul de coordonare din Vama Siret, i-a prezentat ministrului de Externe al Israelului strategia pe care au pus-o în aplicare autoritățile.

„Nu au fost probleme deosebite și trebuie să mulțumesc încă odată autorităților, voluntarilor, societății civile în general. Solidaritatea a funcționat foarte bine”, a spus Gheorghe Flutur. În declarația de presă făcută ulterior vizitei ministrului de Externe al Israelului, Gheorghe Flutur a reiterat datele prezentate și la vizita ministrului de Interne al Franței, spunând că pe aici trece cel mai mare număr de ucraineni care intră în România și că au fost perioade în car au fost și 700 de intrări pe oră și că au fost până duminică peste 200.000 de refugiați –122.000 de adulți și 85.000 de copii – care au intrat în România doar pe la Siret. (D.P.)

Vezi si

Incendiu puternic într-o gospodărie din Vicovu de Sus, pornit de la o țigară aruncată aiurea (FOTO)

Vineri după-amiază, un incendiu puterni a izbucnit la un depozit de furaje din orașul Vicovu …