Sunday , October 2 2022

Flutur: Județul Suceava primește 10 milioane de euro la rectificare bugetară

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că, conform Proiectului de rectificare bugetară lansat în dezbatere publică, județul Suceava primește, într-o prima fază , , aproape 10 milioane de euro.
Președintele CJ a explicat că, din această sumă,  28,5 milioane de lei sunt bani pentru Programul ”Utilități și Mediu”.  ”Cu acești bani Guvernul Ciucă sprijină cele 61 de primării din județul Suceava care altfel ar trebui să plătească din fonduri proprii ratele la creditul pe Programul ”Utilități și Mediu”. Dacă nu s-ar fi alocat această sumă din partea Guvernului României, exista pericolul de a fi blocate conturile primăriilor și de a afecta și alte proiecte în derulare. Suma a fost înscrisă și în bugetul de stat inițial din acest an, prin grija parlamentarilor PNL și PSD de Suceava, dar intră efectiv în cont după această rectificare”, a declarat Gheorghe Flutur.
De asemenea, acesta mai anunțat că pentru Consiliul Județean Suceava sunt alocate 5,4 milioane de lei pentru refacerea unor drumuri județene, peste 8,7 milioane de lei pentru programul ”Cornul și laptele” în școli, 1,2 milioane de lei burse pentru copiii din școlile speciale și 1,4 milioane de lei pentru finanțarea școlilor speciale.
”În urma rectificării, unele primării cu situație financiară mai grea pot depune dosare pentru a obține fonduri pentru acoperirea unor cheltuieli de funcționare”, a mai spus președintele Consiliului Județean Suceava. (O.S.)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …