Flutur: „Județul Suceava este un șantier pe drumurile județene si naționale”. Unde se lucrează acum

reportersite
6/06/20 ora:7:03pm

Conform presedintelui Consiliului Judetean, se lucrează pe sectoarele de drumuri județene situate pe raza comunelor Mălini, Slatina, Boroaia, Hârtop, Vulturești, Mușenița, Mănăstirea Humorului (satul Pleșa), Panaci, Stulpicani (inclusiv Gemenea), Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Coșna (sat Teșna), precum și pe drumul județean care leagă municipiul Câmpulung Moldovenesc de vârful Rarău. Totodată, se execută lucrări de plombare la majoritatea drumurilor județene afectate. Pe drumurile nationale se lucreaza pe DN 2 (sectorul Grănicești – Siret), pe DN17A (Câmpulung Moldovenesc – Sadova – Vatra Moldoviței), pe DN 17 (între Vatra Dornei și Poiana Stampei). ”Pentru a se finaliza recepția la DN18 Iacobeni – Cârlibaba – Borșa se lucrează și aici pentru a avea gata, în sfârșit, un drum foarte important pentru turismul din zonă prin care se asigură deschiderea legăturii între Bucovina și Maramureș”, a declarat Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a reiterat o mai veche afirmație a sa spunând că „județul este un șantier pe drumurile județene”.

Declaratia a fost făcută în contextul în care, vineri, a avut loc o analiză cu cei de la direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași referitoare la stadiul lucrărilor pe sectoarele de drumuri naționale din județul nostru. „La această dată, se lucrează pe mai multe șantiere la drumurile din județul Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Potrivit celor precizate de șeful administrației județene sucevene, se lucrează în toate zonele județului.

Printre cele menționate se numără sectoarele de drumuri județene situate pe raza comunelor Mălini, Slatina, Boroaia, Hârtop, Vulturești, Mușenița, Mănăstirea Humorului (satul Pleșa), Panaci, Stulpicani (inclusiv Gemenea), Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Coșna (sat Teșna), precum și pe drumul județean care leagă municipiul Câmpulung Moldovenesc de vârful Rarău. Totodată, se execută lucrări de plombare la majoritatea drumurilor județene afectate.

Trecere în revistă a principalelor investiții la drumurile naționale din Suceava

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire la sediul instituţiei, în cursul zilei de vineri, 5 iunie, cu conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași pentru a discuta despre stadiul investițiilor la Drumurile Naționale de pe teritoriul județului Suceava. După discuție, s-au deplasat în teren pe șantierele de la Drumurile Naționale unde se execută ample lucrări de modernizare, solicitate de președintele Gheorghe Flutur.

După cum a fost relatat săptămânile trecute în cotidianul Obiectiv de Suceava, sunt în plină desfășurare lucrările la modernizare pe DN2 pe sectorul Suceava-Siret, porțiunea Suceava- Grănicești fiind finalizată iar acum se lucrează pe sectorul Grănicești – Siret. „Drumul DN2/E85 este singurul drum european pe care se desfășoară traficul  de călători și de marfă dinspre și spre Ucraina. Speram ca în trei săptămâni  să se finalizeze lucrările. Am solicitat conducerii de la Drumuri Naționale să găsească soluții pentru a continua cu asfaltarea și în orașul Siret și apoi mai departe până în Vama Siret – 4,8 km. Este important acest lucru pentru că, în sfârșit, după ani de zile, se deblochează proiectul de reabilitarea a Vămii Siret”, a declarat Gheorghe Flutur.

În aceste zile se lucrează la Centura Rădăuțiului. Președintele CJ Suceava a solicitat mobilizare pentru finalizarea investiției în acest an și a discutat despre necesitatea îmbunătățirii căii de rulare pe DN17 între Suceava și Gura Humorului, apoi despre DN17A, Câmpulung Moldovenesc – Sadova – Vatra Moldoviței, unde deja au început lucrările. Se lucrează și pe DN17 între Vatra Dornei și Poiana Stampei.

„Le-am mai cerut să finalizeze lucrările pe DN29A Suceava – Dorohoi, prin Adâncata și Zvoriștea. Apoi, sunt porțiuni de drum la Pojorâta pe care trebuie intrat foarte repede pentru că mă gândesc și la sezonul turistic. Pentru a se finaliza recepția la DN18 Iacobeni – Cârlibaba – Borșa se lucrează și aici pentru a avea gata, în sfârșit, un drum foarte important pentru turismul din zonă prin care se asigură deschiderea legăturii între Bucovina și Maramureș”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)