Tuesday , January 31 2023

Flutur, întrebat de ce PNL a făcut alianță cu PSD: Dintr-o necesitate din stradă. Ne-am fi dorit mai mult

Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur afirmă că au existat în PNL voci care s-au opus alianței cu PSD, dar “votul majoritar a dus în direcția asta”. Flutur susține că în astfel de negocieri “poți avea și pierderi” și admite că PNL ar fi “dorit mai mult”, dar “într-o negociere nu poate să-ți iasă sută la sută”.

“Sigur că ideologic suntem pe ba­ricade diferite, nu a fost ușor, mai ales la noi, să luăm această decizie, dar unii dintre noi ne-am uitat mai întâi la realitatea pe care o avem astăzi și o criză prelungită politică, peste criza pandemică, peste scumpiri, nu mai putea fi amânată. Sigur, poți avea și pierderi. Avem și oameni supărați, care spun că nu trebuia să mergem cu PSD, dar votul majoritar ne-a dus în direcția asta. Singurul nostru argument va fi atunci când vom livra lucruri concrete și ne grăbim să livrăm. Eu am participat în seara aceasta la întâlnirea noilor viitori miniștri pentru că le-am făcut o scurtă prezentare a programului de guvernare și sper, sunt optimist că vor livra foarte repede”, a declarat Gheorghe Flutur, luni seara, la Digi 24.

Întrebat dacă viitorii miniștri nu au lucrat la programul de guvernare, ci au luat cunoștință de el, Flutur a mărturisit că el și Sorin Grindeanu au prezentat programul și au răspuns întrebărilor, el subliniind că viitorii miniștri au parti­cipat la alcătuirea programului de guvernare.  De asemenea, întrebat dacă este mulțumit de rezultatul negocie­rilor, Gheorghe Flutur a răspuns: “Într-o negociere nu poate să-ți iasă sută la sută”, arătând că este mulțumit de unele aspecte prevăzute în programul de guvernare cum ar fi cota unică, menținerea angajamentelor europene, creșterea sumelor pentru investiții.

Liderul liberal sucevean a explicat și de ce PNL a ales alianța cu PSD: “Dintr-o necesitate din stradă. Dacă mă întrebați anul trecut, garantam că nu. Uitându-ne la această realitate cruntă, dincolo de ambițiile și de ideologiile noastre, trebuie să rezolvăm niște probleme pentru țară”.

 

“Asta  a ieșit într-o negociere. Nu putem să-i  mulțumim numai pe unii într-o negociere. Ne-am fi dorit mai mult, așa este”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Vezi si

Vaccinarea anti HPV a adolescentelor continuă și anul acesta prin cabinetele medicilor de familie

Anul trecut, peste 500 de fete au primit acest vaccin, cu acordul părinților. Reprezentanții DSP …

One comment

  1. Sa fim seriosi, necesitatea e din BIROUL lui Flutur. A vrut, ca si CITU, sa isi pastreze functia/scaunul.
    PUNCT DE VEDERE: PSD o sa fie marele castigator si o sa faca cam ce vrea. Peste tot o sa urle: V-AM CRESCUT PENSIILE SI ALOCATIILE CUM AM PROMIS DE ATATA TIMP. PNL, a fost la guvernare si nu a dat nimic, decat inflatie, scumpiri la energie, benzina, mancare, etc. Oare poate cineva sa contrazica chestia asta? Ca nu a avut de ude economic vorbind e atceva, dar nu conteaza, o sa faca peste 40% la urmatoarele alegeri, iar PNL sun 10%. Vor plati copii nostri, daca nu au plecat sau nu vor pleca din RO.
    FLUTUR&co a castigat vremelnic SCAUNUL. Sper sincer sa piarda urmatoarele alegeri fiindca are vreo 20 ani in fruntea CJ si autostrada doar pe hartie.