Saturday , December 3 2022

Gheorghe Flutur insistă că Bucovina trebuie conectată rutier cu Bucureștiul printr-o autostradă

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, referindu-se la dezbaterea de ieri de la București cu privire la autostrăzi, că el susține în continuare ca fiind o prioritate să legarea nordului Moldovei și Bucovina de capitala României printr-o autostradă.

„Susțin abordarea cu prioritate a realizării Autostrăzii A7, dar în egală măsură susținem și A8 și Autostrada Nordului”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Facem precizarea că potrivit ultimei variante revizuite din Master Planul General de Transporturi al României în loc de autostradă este prevăzută realizarea pe majoritatea tronsoanelor de la Ploiești la Siret a unor drumuri expres (DX 5), însă acestea sunt tot un fel de autostrăzi cu acces parțial controlat care au un regim de viteză de maxim 120 kmh în câmpie și 100 kmh la deal în loc de 130 kmh la autostrăzile obișnuite.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitație realizarea studiilor de fezabilitate și proiectele tehnice pentru toate sectoarele de drum expres de la Ploiești (intersecția cu A2) până la Siret, inclusiv tronsoanele de drum expres de la Siret la Suceava și de la Suceava la Pașcani, mai puțin drumul de conectivitate dintre cele două tronsoane.

„Vom susține ca această rută rapidă (de la Siret spre Ploiești-București – n.r.) să fie profilată ca autostradă, având în vedere intensitatea traficului. Dezvoltarea Regiunii de Nord-Est este strâns legată de construirea acestei autostrăzi. De asemenea, susținem realizarea acestei autostrăzi pe fonduri europene”, a declarat Gheorghe Flutur.

Practic, declarația sa cu privire la construirea pe fonduri europene a unei autostrăzi (A7) în loc de drum expres (DX5) echivalează cu o necesitate a modificării MPGTR întrucât acesta este un document strategic convenit cu Uniunea Europeană iar finanțarea lucrărilor se poate face doar în limitele prevăzute de acest document. „Îmi exprim speranța că se vor discuta lucruri concrete cu prefigurarea unor soluții în sensul celor dorite de noi pentru investițiile în infrastructura rutieră de mare viteză, pentru realizarea acestor autostrăzi extrem de importante pentru zona Sucevei”, a mai spus Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

Ucraina vrea să deschidă în decembrie un punct de control vamal care trebuia finalizat în 2015

Cozile de la punctul de trecere al frontierei Siret – Porubnea continuă să rămână mari, …

No comments

 1. nimic concret

  jud. Sv are cele mai multe si mai grave accidente rutiere la nivel national.
  doar ca sa modernizeze DN 17, lucrarile au durat mai bine de 6 ani si pe Mestecanis au pus asfalt de se duceau masinile ca saniile, pe timp de vara!
  acum vin si spun ca flutur insista cu nu stiu ce baliverne, ca daca vrem poate sa se mai modifice ceva.
  adica sa se revizuiasca tot, dar sa nu se schimbe nimic! voi chiar insistati sa ne convingeti ca la suceava ati devenit autisti si traiti doar in bula voastra politico-fantastica?
  eu intreb, pana acum n-a vazut nimeni problemele astea?
  a aparut stefan mandachi care a scos mizeria poiltrucilor la iveala, precum nimeni altul pana acum.
  ba mai mult, rar mai vezi cate o masina care sa nu afiseze sigla cu dorinta si necesitatea SI EU pt. autostrazi! oare de ce?
  si se-ntorc vitejii flutur si lungu de la dezbateri, draga, dezbateri in mai 2020 sa ne mai abureasca cu declaratii si povesti ce nu le mai crede nimeni!
  anunturile astora concureaza cu anunturile de la rubrica decese provocate din accidente rutiere!

 2. (Anti)Georgiu

  Pt alte minciuni: Totuși, era frumos dacă la comentariul foarte revoltat țineați cont că nici varianta inițială și nici cea revizuită a Master Plan nu au fost făcute în perioada cât era Flutur președinte CJ. E adevărat că varianta revizuită a apărut la vreo lună și ceva după ce a ajuns președinte de CJ a doua oară, dar toate datele fuseseră preluate/procesate cu mult timp înainte de alții care nu aveau vreo treabă cu el.
  Master Planul mai poate fi revizuit, dacă există voință politică din partea tuturor, inclusiv (poate chiar mai ales) a celor care critică.

 3. Doar declaratii frumoase! Toti stim ca nu se va face nici macar drum expres in Moldova in urmatorii 20 de ani! Degeaba incearca d-nul Flutur sa apara in presa cu declarii pompoase! Adevarul e ca nu se vor face! Moldova nu e luata in seama la Bucuresti si nu va fi nici in viitor deoarece politicienii din Moldova au fost si sunt foarte slabi , ei doar executa ceea ce decid sefii de partide….pana la urma asta e moldoveanul!

 4. alte minciuni

  cum adica flutur sustine?
  ori se face, ori nu se face! ca dupa ce zic documentatiile, se pare ca o sa fie ciu-ciu autostrada la suceava.
  ce mai sustine flutur, acum dupa ce master planul e facut?
  dar cand se facea master planul voi, politrucilor de suceava, pe unde erati si cu ce va ocupati?
  abia daca vom avea vreun drum expres ca autostrazile ne ocolesc in urmatorii 30 de ani.
  d-le flutur, chiar crezi ca ne poti lua de fraieri la nesfarsit?
  la viteza cu care baga articole la ziar, se pare ca flutur s-a facut ziarist, ca de cate ori il cauti la consiliul judetean nu-i!
  fluture, ia-ti prefectul si subprefectii si valea!