Flutur, încântat de investițiile pentru modernizarea comunei Poieni-Solca

reportersite
24 septembrie 2020, 7:10

secretarasite
„Este de nerecunoscut această localitate. Evoluția din ultimii ani a  ridicat praful, a legat lumea de orașul Solca, de drumul național și acum îi văd pe oameni extrem de bucuroși, văd tineri care vor să se întoarcă acasă să construiască o casă și să investească”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, l-a felicitat pe primarul comunei Poieni Solca, Simion Jucan, pentru investițiile „de nivel european” făcute în acest mandat. Felicitările i-au fost transmise după ce Gheorghe Flutur a fost la fața locului și a rămas impresionat în primul rând de noul dispensar și de cum arată școala generală.

„Sunt două realizări de nivel european. Şcoala generală cu clasele I-VIII de la Poieni Solca unde învață circa 180 de copii. O investiție de 1,3 milioane de lei. O investiție modernă, cu săli de clasă luminoase, cu grupuri sanitare care sunt înglobate în această clădire, cu spații de joacă pentru copii, cu o curte pavată în mod corespunzător, împrejmuire corespunzătoare, o școală care schimbă în totalitate fața acestei localități, o localitate foarte frumoasă cu case vechi, cu arhitectură veche bucovineană. Tot aici avem un dispensar medical, o investiție făcută de Primăria Poieni Solca pe fonduri europene atrase prin Grupul de Acțiune Locală din care face parte. Este o investiție de aproape 100.000 de euro, se adresează la circa 2.200 de locuitori din această comună, clădirea fiind destinată unui medic de familie și unui asistent cu prezență zilnică aici, în Poieni Solca”, a spus Gheorghe Flutur. În mansardă este pregătită locuință pentru medic și spațiu pentru cabinet, pentru medic stomatolog. Clădirea are încălzire centralizată, spații corespunzătoare pentru consultații. „Au pregătit aici să vină periodic să facă analizele pentru locuitori și să le aducă rezultatele într-un timp scurt. Investiție de top european atât de necesară oricărei localități din mediul rural”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava s-a referit și la o altă investiție în modernizarea unui tronson de drum comunal „lucrare care poate fi considerată model”. Este vorba despre un drum care leagă Poieni Solca de Botoșana și o altă investiție în zona pârâului Racova este în pregătire, cu finanțare prin CNI. „O lucrare care poate fi considerată model aici la Poieni Solca este modernizarea unui tronson de drum într-o zonă foarte dificilă pe pârâul Morii. Sunt două poduri, o lucrare de apărare de maluri cu gabioane și este pregătit să se betoneze încă o porțiune. Satul este împărțit în două de acest pârâu care de foarte multe ori a creat mari probleme”, a spus Gheorghe Flutur despre proiectul drumului de legătură cu Botoșana, adăugând că este finanțate pe un program european pentru care l-a felicitat pe primar pentru că pe lângă această porțiune de drum la Poieni Solca în ultimii ani s-a mai modernizat aproape 7 km.

„Este de nerecunoscut această localitate. Evoluția din ultimii ani a  ridicat praful, a legat lumea de orașul Solca, de drumul național și acum îi văd pe oameni extrem de bucuroși, văd tineri care vor să se întoarcă acasă să construiască o casă și să investească”, a mai spus Gheorghe Flutur. (D.P.)

secretarasite