Friday , February 3 2023

FLUTUR: În perioada următoare se va dubla numărul de persoane din județul Suceava racordate la rețelele de gaze naturale

Ieri, președintele Consiliului Județean Suceava a semnat al zecelea certificat de urbanism pentru extinderea rețelelor de gaze naturale în mediul rural sucevean. Certificatul pentru comuna Forăști vine după cele emise de CJ Suceava pentru comunele Adâncata, Bălcăuți (satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina), Cornu Luncii, Forăști, Hănțești, Zamostea, Zvoriștea (satele aparținătoare Zvoriștea, Şerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia), Rădășeni și Valea Moldovei pentru studii de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat ieri Certificatul de urbanism pentru înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Forăști.

Este al zecelea certificat de urbanism emis de Consiliul Județean ca act de informare în vederea obținerii autorizației de construcție pentru rețeaua locală de gaze naturale. Celelalte nouă certificate de urbanism pentru proiecte de gaze naturale au fost emise de CJ Suceava pentru comunele Adâncata, Bălcăuți (satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina), Cornu Luncii, Forăști, Hănțești, Zamostea, Zvoriștea (satele aparținătoare Zvoriștea, Şerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia), Rădășeni și Valea Moldovei pentru studii de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții.

Președintele CJ Suceava a explicat că la Forăști vor beneficia de gaze naturale locuitorii din satele: Forăști, Antoceni, Oniceni, Roșiori, Ruși, Uidești, țolești, Manolea și Boura. „După cum se știe, sunt fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localitățile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid. Va fi o bătălie mare pe finanțare, drept care continuă îndemnul meu și către ceilalți primari să depună cât mai curând proiectele pentru extinderea rețelei de gaze naturale în localitățile lor.  În județul Suceava sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanța până la magistrală nu este foarte mare. Şi aici, încă un lucru bun – se lucrează deja la construcția magistralei de gaze naturale spre Vatra Dornei. Estimăm că în perioada următoare se va dubla numărul de persoane din județul Suceava racordate la rețelele de gaze naturale”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …