Wednesday , December 8 2021

Flutur face apel la unitatea liberalilor din Moldova și dă ca exemplu Ardealul. „Să nu ne fie ciudă că Boc vrea metrou. Poate vrem și noi ale noastre!”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut apel la „Unitatea Moldovei” și la atenție pe viitor de așa manieră încât rezultatele bune de la alegerile locale din unele filiale județene să fie reportate și în 2024. Cuvântul de ordine a fost „pragmatismul” iar Gheorghe Flutur nu a ezitat să dea ca exemplu Transilvania și să încerce să arate de ce – în opinia lui – zona din interiorul arcului carpatic este mai dezvoltată. „Nu trebuie să ne fie ciudă pe Emil Boc, peste munte, că vrea metrou. Poate vrem și noi metrourile noastre”, a spus Gheorghe Flutur.

Acest gen de afirmații au fost făcute de Gheorghe Flutur în cursul zilei de vineri, 10 septembrie, la Comitetul Județean de Coordonare al PNL Iași la care a fost prezent și premierul Florin Cîțu, „challengerul” din competiția internă pentru președinția PNL. De altfel, și la Iași Gheorghe Flutur și-a reiterat sprijinul pentru premier.

Făcând apel la unitatea liberalilor din zona Moldovei și la pragmatism în susținerea lui Florin Cîțu, Gheorghe Flutur a făcut trimitere la exemplul Ardealului și la necesitatea critică de autostrăzi pentru Moldova. „Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul ăsta! Sunt foarte încrezător că va câștiga echipa lui Florin Cîțu! Să cerem nevoile noastre! De aceea vă rog să fiți pragmatici: uitați-vă la ardeleni! Au fost mai uniți și și-au cerut drepturile și și le-au obținut. Dacă vom fi mai uniți, vom obține drepturi. Iașul ca de aer are nevoie de A8. E bine că A7 a pornit-o bine, dar legătura cu Occidentul trebuie, domnule prim-ministru, să o facem în mandatul nostru! Îi văd aici, săracii! De la Iași s-au organizat în fel de fel de organisme ca să se audă la București treaba asta. Păi ce aderare în Uniunea Europeană fac eu când la domnul Boc se face autostradă și la noi se fac doar studii de fezabilitate. Din capitala Moldovei încă o dată țip să avem mult mai mult curaj pe autostrăzi, domnule prim-ministru! Asta va fi prioritatea!”, a spus Gheorghe Flutur, de față fiind și premierul Florin Cîțu. (D.P.)

Vezi si

Trafic blocat pe E 85, la Oniceni, de o autocisternă care a derapat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat miercuri, la ora 11.30,  că o …