Sunday , November 27 2022

Flutur face apel la unitate, evocând personalitatea lui Stefan cel Mare

Preşedintele CJ Suceava şi primarul Ion Lungu au participat ieri la aniversarea a 543 de ani de la Bătălia de la Podul ÎnaltFlutur Lungu la Vaslui

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, ieri, împreună cu primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în judeţul Vaslui la manifestările prilejuite de aniversarea a 543 de ani de la Bătălia de la Podul Înalt. Oficialii suceveni au depus o coroană de flori la Ansamblul monumental ”Podul Înalt”.

În discursul său, şeful admi­nistraţiei sucevene a evocat personalitatea domnitorului Stefan cel Mare, în opinia căruia acesta rămâne, peste vremuri, un reper în credinţă şi pe care trebuie să-l pomenim când vorbim acum, în Anul Centenar, de unirea şi întregirea neamului românesc, un model de vitejie, de iniţiativă si diplomaţie.

„Suntem în Anul Centenar şi iată, Stefan cel Mare ne adună şi ne uneşte din nou. Anul trecut, în Cetatea de Scaun a Sucevei ne întâlneam, reprezentanţi din toată Moldova, pentru a deschide Programul ştefanian, moment în care, în capela Cetăţii, au fost pomeniţi 72 de domni moldoveni, aici unde nu s-a mai slujit de 350 de ani. Anul acesta avem multe acţiuni pe care să le facem împreună în cadrul Programului ştefanian. Lansăm Drumul lui Stefan, care trece şi pe aici, pe la dumneavoastră, prin Vaslui şi prin toată Moldova. Acum, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de unitate”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …