Wednesday , February 8 2023

Flutur: „Continuăm sprijinul pentru Ucraina!”

12 TIR-uri cu ajutoare au plecat joi, 3 martie, din Vama Siret spre Ucraina, fiind vorba despre un convoi umanitar al Crucii Roșii.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Artur Muntean și directorul Crucea Roșie România, Silviu Lefter, au fost cei care au condus respectivul convoi plecat din România până la Cernăuți, acolo unde în ziua precedentă Gheorghe Flutur fusese ca să vadă centrul umanitar unde sunt depozitate pentru a fi mai departe trimise către regiunile Ucrainei mai afectate de invazia trupelor ruse.

În cadrul unui briefing de presă, Gheorghe Flutur a menționat că ajutoarele constau în alimente neperisabile, haine, medicamente, grupuri electrogene mici pentru familii. „Continuăm sprijinul pentru Ucraina!”, a ținut să specifice președintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a mulțumit foarte mult pentru susținerea internațională (parte din TIR-urile trimise joi în Ucraina sunt cu ajutoare tocmai din Italia), dar și ONG-urilor pentru efort. „Le mulțumesc tuturor pentru solidaritate. Ajutoarele vor ajunge în depozitele din Cernăuți unde am fost și eu ieri și am văzut care este necesarul … Mulțumim ucrainenilor că ne asigură fluxul spre Cernăuți. Zilele acestea vor trece și alte convoaie de ajutoare”, a spus Gheorghe Flutur.

Viceguvernatorul Arthur Muntean a luat cuvântul, în limba română, spunând – probabil emoționat – că mulțumește tuturor care ajută Ucraina care se află în „situație tare grea”. „Suntem foarte mulțumiți de ceea ce face Europa, Crucea Roșie cum ne ajută. E foarte mare ajutor pentru noi”, a declarat viceguvernatorul Artur Muntean. (D.P.)

 

Vezi si

ATENȚIE! Cod galben de GER persistent, valabil până sâmbătă. Temperaturile pot ajunge și la -25°C

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață o avertizare COD GALBEN de vreme …