Friday , September 17 2021

Flutur cere o clarificare doctrinară a PNL: “Nu pomenile, ci antreprenorii, oamenii cu bătături în palmă, ăștia trebuie să fie partenerii pe termen lung ai liberalilor” (VIDEO)

 „Trebuie să dăm drumu‘ la proiecte, să tăiem panglici în 2023 și să câștigăm alegerile locale din 2024, altfel rămânem vorbitori la microfon. Ăsta este mesajul: trebuie repede programe, PNDL-uri sau cum s-or numi ele, programe pe bani europeni și foarte repede … Nu trebuie să fim zgârciți la alocarea resurselor”. „De ce Florin Cîțu: suntem principalul partid în coaliție și un prim-ministru președinte de partid are mai multă forță și autoritate în negocieri … Sunt convins că dumneavoastră veți cântări bine și că după 25 septembrie primarii, talpa Partidului Național Liberal vor avea front de lucru ca să vă bazați pe noi în alegerile din 2024”, a spus Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, la Conferința de alegeri a PNL Sălaj. Aflat duminică la alegerile organizației liberale din Cluj, Flutur  a precizat că va propune în moțiunea premierului de la Congresul din 25 septembrie patru chestiuni: construirea de autostrăzi peste Carpați, reforma administrației publice și descentralizarea, identitatea națională și încurajarea mediului privat. 

Președintele organizației județene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a luat parte sâmbătă, 17 iulie, la Conferința de Alegeri Interne pentru șefia PNL Sălaj, acolo unde Lucian Bode a câștigat un nou mandat de președinte. A fost o ocazie pe care liderul liberal al administrației județene sucevene a folosit-o pentru a transmite un mesaj referitor nu atât la confruntarea dintre actualul președinte al PNL, Ludovic Orban (fost premier și, actualmente, lider al Camerei Deputaților) și challengerul său, premierul Florin Cîțu, ci pentru a atrage atenția asupra a ceea ce este necesar de făcut: concretizarea unor proiecte anunțate și așteptate de români.

„Am un mesaj către scenă, către colegii mei și în special către candidați … Trebuie să dăm drumu‘ la proiecte, să tăiem panglici în 2023 și săștigăm alegerile locale din 2024, altfel rămânem vorbitori la microfon. ăsta este mesajul: trebuie repede programe, PNDL-uri sau cum s-or numi ele, programe pe bani europeni și foarte repede pentru că în campanie de foarte multe ori auzeam – că m-am retras și eu în Bucovina – despre poveștile de succes binemeritate de la Clujul lui Emil Boc pe care îl felicit cu tot dragul și de la Ilie Bolojan (fost primar de Oradea, actualmente președinte al CJ Bihor – n.r.). De multe ori vorbeați și de Sibiu, vorbeați și de Arad. Cu voia dumneavoastră și de Suceava, dar nu este suficient, dragilor! Nu trebuie să fim zgârciți la alocarea resurselor”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava a spus acestea pornind cu gândul la alegerile care vor veni peste doi ani și jumătate, precizând că „O să vă surprindă ce spun acum: sunt susținătorul lui Florin Cîțu și am multe argumente” și adăugând, printre altele, că trebuie alocate inteligent cele 80 de miliarde de euro (la care se referise premierul Florin Cîțu când a luat cuvântul la conferința județeană de la Bihor) în următorii șapte ani pentru ca formațiunea politică să poată sta „minim” opt ani la guvernare. În acest sens, Gheorghe Flutur le-a transmis colegilor că nu trebuie să se gândească foarte serios doar la congresul din toamnă al PNL, ci „cu ce se aleg românii” arătând că primarii așteaptă proiecte concrete fie cu finanțare guvernamentală, fie europeană.

În final, liderul liberalilor din județul Suceava a reiterat de ce susține pe actualul premier la șefia PNL în detrimentul predecesorului său de la Palatul Victoria. „Am un argument de ce Florin Cîțu. Oameni buni, suntem principalul partid în coaliție. Avem nevoie de un prim-ministru președinte de partid să aibă mai multă forță și autoritate în negocierile dintr-o coaliție de guvernare. știu ce înseamnă, am participat la aceste ședințe. Şi de aceea eu sunt convins că dumneavoastră veți cântări bine și că după 25 septembrie primarii, talpa Partidului Național Liberal vor avea front de lucru ca să vă bazați pe noi în alegerile din 2024” , le-a mai transmis Gheorghe Flutur liberalilor prezenți la Sălaj.

“Prea am fugit să ne avem bine cu toată lumea și cu toate categoriile de electorat și am neglijat esența: electoratul”

De asemenea, Gheorghe Flutur a participat duminică la Comitetul Județean de Coordonare al PNL Cluj. Președintele PNL Suceava a fost alături de 25 de lideri de filiale (au fost toți liderii județelor Moldovei) pentru susținerea premierului Florin Cîțu la congresul din toamnă pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

La Cluj, Flutur a solicitat colegilor de partid o „clarificare doctrinară” a PNL, el susținând că partidul a neglijat electoratul liberal și că „nu pomenile, ci antreprenorii, oamenii cu bătături în palmă, ăștia trebuie să fie partenerii pe termen lung ai PNL”.

„Vreau ceva,  cu prietenie să vă spun: discutăm poziționarea, împreună cu Emil Boc, cu mai mulți colegi, ne-am alăturat lui Florin Cîțu să-l susținem pentru că am considerat că asta este soluția viitoare pentru modernizarea României și avem foarte multe argumente, dar de la Cluj vreau să transmit un (…) mesaj pentru colegii de la București: eu cred că Partidul Național Liberal trebuie să-și clarifice doctrinar pozițiile. Prea am fugit să ne avem bine cu toată lumea și cu toate categoriile de electorat și am neglijat esența: electoratul liberal”, a afirmat duminică după amiază, la Cluj, Gheorghe Flutur, în fața delegaților și invitaților prezenți la conferința de alegeri a filialei județene.

Flutur a precizat că va propune în moțiunea premierului de la Congresul din 25 septembrie patru chestiuni: construirea de autostrăzi peste Carpați, reforma administrației publice și descentralizarea, identitatea națională și încurajarea mediului privat.

 „Nu pomenile, ci antreprenorii, oamenii cu bătături în palmă, ăștia trebuie să fie partenerii pe termen lung ai PNL”, a afirmat Flutur în contextul discuției despre mediul privat. (O.S.)

Vezi si

Elevii navetiști beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport. Actele necesare

Decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, …