Thursday , April 25 2024

FLUTUR: A fost semnat contractul de 13 milioane de euro privind creșterea gradului de securitate și siguranță la Aeroportul Sucevei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat, miercuri, semnarea la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a Proiectului “CREŞTEREA GRADULUI DE SECURITATE ŞI SIGURANŢĂ LA R.A.AEROPORTUL ŞTEFAN CEL MARE – SUCEAVA”, proiect finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), Axa Prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13 milioane euro.
Conform președintelui Consiliului Județean Suceava, prin implementarea acestui proiect, se va construi un drum și un gard perimetral de 6 km, dispecerat securitate, se vor achiziționa echipamente de securitate, autospecială de aerodrom pentru stins incendii, autofreză de zăpadă pentru pistă.
”Salut semnarea acestui proiect care, alături de construirea unui drum nou spre Burdujeni, lărgirea parcărilor și construirea terminalelor 2 și 3, vor face să crească gradul de siguranță al Aeroportului și implicit atractivitatea pentru operatori”, a declarat Gheorghe Flutur.
Acesta a anunțat și faptul că, marți, în Comisiile de Economie și Industrie din Parlament a fost aprobat amendamentul care prevede plafonarea tarifelor la energie și pentru aeroporturile care aparțin de administrația publică locală, așa cum este și Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare – Suceava. (O.S.)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …

4 comments

  1. Flutur are nevoie de o echipa de competenti care s-l invete ce sa faca si apoi sa se apuce de treaca. Sau dumnealui le stie pe toate!?

  2. Gardul perimetral si un drum for creste siguranta si securitatea aeoprrului?
    Poate sa aduceti si maidanezii din oras sa latre in zona pentru siguranta si securitatea liniilor aeriene…

  3. Mai bine ati investi intr-un sistem de aducere la sol mai performant sa poata ateriza aeronavele in siguranta la Suceava , pana la ale investitii.Nu stiu cum deschide Wizz baza la Suceava când sunt zile în care nici macar un avion nu reușește să aterizeze pe Suceava din cauza cetii. Cat de profitabile pot fi cursele cu survolare ore in sir si redirectionare spre alte aeroporturi??O sa plece toți si o sa rămâneți cu cursele de Bucuresti.Bacaul isi va monta ILS 3 cu fonduri europene.La fel si Brașovul.La noi de ce nu se poate?