Friday , April 19 2024

Flutur cere o întâlnire de urgență cu guvernatorul de la Cernăuți, pentru fluidizarea traficului din Vama Siret. ”Nu sunt de acord cu acest ping-pong al răspunderii”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat duminică seara că a solicitat  guvernatorului de la Cernăuți o întâlnire de urgență luni, de la ora 12, pentru ”a clarifica și găsi soluții cu privire la traficul foarte aglomerat din Vama Siret”.
”Au apărut în spațiul public o serie de aspecte legate de motivele aglomerării excesive și doresc sa le lămurim la fața locului, cu domnul guvernator Zaparaniuk, mai ales că în ultima perioadă coada de tiruri în județul Suceava a ajuns la 20 km zilnic și creează un mare disconfort celor din județul Suceava, dar și celor aflați în trafic”, a declarat Gheorghe Flutur.
El spune că, dacă în urma discuțiilor se ajunge la concluzia că partea română trebuie să facă mai mult, se va adresa Ministerului Finanțelor de la București, Direcției Generale a Vămilor și Ministerului Transporturilor pentru a lua măsuri suplimentare.  La întâlnire, Gheorghe Flutur i-a invitat și pe prefectul Alexandru Moldovan, pe reprezentantul vămii și pe reprezentantul direcției sanitar veterinare.
”Nu sunt de acord cu acest ping-pong al răspunderii și de aceea, după ce au fost mai multe contacte telefonice cu cei de la Cernăuți, am solicitat o întâlnire față în față, la PTF Siret”, explicat Gheorghe Flutur.

Nemulțumirile președintelui Consiliului Județean Suceava vin după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, șeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a declarat, printre altele, că blocajul din vama Porubne – Siret ar fi cauzat și de ”capacitatea insuficientă de trecere la Punctul de control Porubne din partea României prietene. Vecinii, pur și simplu, nu pot asigura trecerea a mai multe mașini ucrainene pe zi”,  citat de publicația ”Libertatea cuvântului”.

”Pe lângă creșterea pronosticată  în mod obiectiv a traficului de mărfuri, în special a recoltei pe timp de război, asupra lungimii cozilor influenţează și capacitatea insuficientă de trecere la Punctul de control „Porubne” din partea României prietene. Vecinii, pur și simplu, nu pot asigura trecerea a mai multe mașini ucrainene pe zi, decât asigură la ora actuală. Cu toate acestea, există un alt factor care contribuie la formarea cozilor la frontieră. Aceasta este decizia a înșiși șoferilor de camioane  de a nu trece prin noul Punct de control „Crasnoilsc” (Crasna – Vicov – n.r.), care este gata să asigure creşterea semnificativă a capacităţii de trecere a vehiculelor goale. „Aceiași șoferi nu vor să aleagă Crasnoilscul, unde pot trece toate camioanele goale, a accentuat Ruslan Zaparaniuk. Explicația este foarte simplă: pentru staţionările la frontieră şoferilor li se plăteşte suplimentar. Este un fel de business al lor”, se mai arată în articolul publicat de ”Libertatea cuvântului”. (O.S.)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …