Tuesday , October 3 2023

Florin Huluță, suceveanul implicat în tragicul accident din Bacău, a fost externat

Bărbatul a părăsit secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean Suceava, unde a fost transferat în urmă cu două săptămâni. Reamintim că soția și doi copii ai acestora au decedat în teribilul accident rutier petrecut pe data de 25 iulie

După două săptămâni de spitalizare, suceveanul Florin Huluță a fost externat, acesta părăsind secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean Suceava, unde a fost transferat de la Spitalul Județean Bacău. Din declarațiile cadrelor medicale care l-au îngrijit a reieșit că bărbatul nu a rămas cu sechele fizice din cumplitul accident, în schimb traumele psihologice vor fi foarte greu de depășit, medicii recomandându-i consiliere de specialitate. ”Pacientul a fost externat, starea sa de sănătate fiind bună”, a confirmat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Reamintim că soția și doi copii ai acestora au decedat în teribilul accident rutier petrecut pe data de 25 iulie, duminică dimineață,  când pe DN 2, în localitatea Răcăciuni – Bacău, un microbuz Ford Transit, condus de un bărbat de 46 de ani, a intrat pe contrasens, lovind puternic un Mercedes înmatriculat în Marea Britanie, în care se afla o familie de suceveni (soț, soție și cei  3 copii ai lor) stabilită în Anglia, care venea în concediu acasă. În urma impactului, suceveanca de 34 de ani, precum și doi copii ai ei, unul de 3 luni și altul de șapte ani, au murit pe loc. Un alt copil al familiei, în vârstă de 3 ani, a scăpat cu viață și rănile sale nu au fost grave, conform declarațiilor medicilor. După cinci zile de spitalizare la unitatea spitalicească din Bacău, copilul a fost externat, iar tatăl, Florin Huluță, a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Familia Huluță era stabilită în Anglia de ceva vreme și veneau acasă în concediu. Rudele au povestit că familia Huluță avea bilete de avion din Luton pentru Suceava, dar din cauza unei neînțelegeri, fiica lor de doar trei luni nu apărea ca bebeluș, în sistem, iar politica companiei WizzAir permite doar 15 bebeluși îmbarcați la bord. Al lor fiind al 16-lea, au fost coborâți din avionul pentru Suceava și îmbarcați apoi într-un alt avion, cu destinația București. O rudă le-a dus mașina la aeroport, de unde au pornit nerăbdători spre casă. Parcă destinul s-a încăpățânat să-i ducă duminică dimineață în localitatea Răcăciuni, județul Bacău. (C.R.)

 

Vezi si

Doi polițiști de frontieră au stins un incendiu la Bilca, salvând doi bătrâni

Un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a evidențiat săptămâna …