Tuesday , May 24 2022

Florin Huluță și fiul său vor fi transferați azi de la Bacău la Spitalul Județean Suceava

Florin Huluță și fiul său, Matei Alexandru, vor fi transferați în cursul zilei de azi de la Bacău la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Cei doi au fost internați la Spitalul Judetean Bacău după tragicul accident ce a avut loc duminică dimineața, în localitatea băcăuană Răcăciuni, în care ceilalți trei membri ai familiei au decedat. Tatăl, care se afla la volan în momentul producerii accidentului, a suferit leziuni grave externe și interne și s-a aflat în stare critică în spitalul din Bacău. Din fericire, Matei Alexandru, în vârstă de 4 ani, a suferit răni ușoare și a stat internat în același spital cu tatăl său.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a monitorizat constant situația celor doi suceveni, ținând legătura cu factorii decizionali implicați, și a mulțumit cu această ocazie șefului DSU, secretarul de stat Raed Arafat, pentru implicarea sa în încercarea de a urgenta transferul tatălui supraviețuitor și al copilului său, la cererea familiei, la spitalul din Iași. Acest lucru nu a mai fost posibil însă, pentru că Florin Huluță deja intrase în operație, dată fiind gravitatea stării sale. De asemenea, primarul i-a adus mulțumiri și managerului SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, prin care a ținut legătura cu spitalul din Bacău.

În cursul serii de marți, trupurile neînsuflețite ale soției și celor doi copii ai lui Florin Huluță morți în tragicul accident de duminică, au ajuns la Vicovu de Sus. Slujba de înmormântare va avea loc joi, la Biserica ”Sf. Andrei” din cartierul Burdujeni, unde își are domiciliul familia.

”În numele comunității le transmitem sincere condoleanțe”, a spus primarul Ion Lungu. Amintim că un ajutor de urgență, în cuantum de 25.000 lei, a fost aprobat marți de Consiliul Local Suceava, pentru suportarea unor cheltuieli care să acopere costurile legate de înmormântarea celor trei membri ai familiei Huluță – Ionela, Darius Mihai și Miruna Georgiana, precum și costurile legate de starea de sănătate a lui Florin Huluță și a fiului său, Matei Alexandru. (O. NUȚU)

 

Vezi si

41,8% dintre suceveni s-au autorecenzat până acum

Prefectura Suceava a informat că până luni, 23 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat …