Saturday , November 26 2022

Florconstruct nu a pornit staţia de asfalt în plină vară din cauza problemelor cu banii

florconstruct

Oficial, la o şedinţă care a avut loc, ieri, la Primăria Suceava s-a spus că staţia de asfalt s-a defectat şi timp de două săptămâni nu s-a furnizat asfalt pentru a repara o stradă din Iţcani unde s-a intervenit la reţelel de utilităţi

Firma suceveană de construcţii Florconstruct se confruntă cu dificultăţi în plan financiar, după cum susţin surse din mediul administrativ şi economic local. Cauza principală a acestor probleme o reprezintă, pe de o parte, sumele neîncasate de la Primăria municipiului Suceava în contul unor lucrări efectuate iar, pe de altă parte, lucrările pe fonduri europene atribuite în urma unor licitaţii la care firma respectivă nu a avut oferta câştigătoare.
Efectul acestei situaţii a generat, în lanţ, alte probleme privind posibilitatea de a duce la termen unele lucrări. Spre exemplu, ieri, la şedinţa de la Primărie, s-a pus problema derulării unor lucrări de asfaltare şi de reparaţii în zona unor străzi din oraş la care s-au făcut reparaţii la apă şi canalizare. Spre exemplu, pe strada Mitocului lucrările de asfaltare trebuiau să fie realizate de mai multă vreme, dar au fost amânate vreo două săptămâni. Cauza: Florconstruct.
Oficial, motivul este legat de faptul că firma respectivă nu a avut staţia de asfalt deschisă mai multă vreme din cauza unei defecţiuni. Reprezentanţii firmei Pfeifer au spus că timp de două sptămâni nu s-a furnizat asfalt şi de aceea strada nu a putut fi reparată în locul unde s-a intervenit pentru introducerea reţelelor de apă şi canalizare. După cum au spus cei de la Pfeifer, firma Florconstruct nu a deschis staţia de asfalt pentru că era nevoie pentru asfaltare de o cantitate destul de mică şi nu era rentabilă deschiderea staţiei de asfalt.
Asta în condiţiile în care era luna august când temperaturile chiar dacă nu au fost foarte ridicate cu excepţia a vreo trei patru zile existau condiţii prielnice pentru a fi realizate lucrări de asfaltare. Mai ales când este vorba şi de un contract încheiat cu Primăria Suceava în baza unei licitaţii unde oferta câştigătoare a fost cea a asocierii dintre firmele ConBucovina, Florconstruct şi SUCT. Explicaţia pentru care Florconstruct nu a pornit staţia pe motiv că asfaltarea străzii Mitocului putea fi legată doar de faptul că societatea nu încasase mulţi bani – din zona Primăriei erau vehiculate, la un moment dat, sume de peste zece miliarde de lei vechi – iar în aceste condiţii a strâns cât a putut din cheltuieli. Astfel, prinsă într-un cerc vicios, societatea respectivă riscă să pună în pericol finalizarea la termen a lucrărilor prevăzute în alte proiecte cum ar fi aducerea la starea iniţială a străzilor unde se schimbă reţelele de apă şi canalizare.

Vezi si

Foresta câștigă cu 2-0, pe Areni, în fața celor de la Șomuz Fălticeni. Bucovina Rădăuți –  Viitorul Darabani: 4-0

Fotbaliștii antrenați de Dorin Goian s-au impus sâmbătă cu 2-0 în fața  celor de la …